Hozzávalók:
80 dkg marhafelsál
só
4 sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
A tormakrémhez:
5 dkg zsemlemorzsa
1/8 liter húsleves
1/8 lites tejszín
ízlés szerint só, feketebors
1 csomag zöldfűszer(petrezselyem, kakukkfű, lestyán,zellerzöld)
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 csipetnyi cukor
reszelt torma
|
 |
A húsra vizet öntünk, majd fedő alatt felforraljuk, a habot leszedjük, zöldségeket hozzáadjuk, és megsózzuk. A húst fedő alatt pároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd fél cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vastag szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, a közepéig bevágjuk, megmossuk és összekötözzük. A zöldségeket 25 perccel a tálalás előtt a levesbe tesszük, és puhára főzzük. A zsemlemorzsát és a tejszínt a forró húslevesbe kikeverjük, és néhány percig sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesízjük, ízlés szerint csípős tormát is tehetünk a húslébe. a húst szeletekre vágjuk, a zöldségekkel díszítjük, petrezselyemmel megszórjuk. Sós vízben vagy húslevesben főtt burgonya illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|