



















|
Hozzávalók:
4 szelet 15 dkg -os rostélyos,
1 teáskanál só,
1/2 teáskanál bors,
2 fej vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
20 dkg zeller,
20 dkg fehérrépa,
2 evőkanál zsíradék,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál édesnemes paprika,
1/4 liter meg 1/8 liter húsleves,
1 babérlevél,
1/2 teáskanál majoránna,
4 szelet citrom,
1 teáskanál kapribogyó,
2 evőkanál vaj,
1/8 liter tejföl
|
 |
A húst megsózzuk, megborsozzuk. Megtisztítjuk a hagymát és a zöldségeket, és apró darabokra vágjuk. A zsíradékot felforrósítjuk és a húst állandó forgatás mellett 6 percig sütjük, majd kivesszük. Egy negyed hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd 1/4 húslevessel felengedjük és felforraljuk. A majoránnát, a babérlevelet, a citromszeleteket és a kapribogyót hozzáadjuk a léhez, és a húst megpároljuk benne. Felolvasztjuk a vajat, a 3/4 hagymát és a zöldségeket üvegesre pároljuk benne. 1/8 liter húslevesben fedő alatt 5 percig lassú tűzön pároljuk. A húst és a zöldségeket előmelegített tányérokon elhelyezzük. A mártást áttörjük, tejföllel elkeverjük és felfőzzük.
Párolt rizs illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|