Hozzávalók:
20 dkg cékla
1 meghámozott vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
40 dkg darát hús
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
só és bors
4 paradicsom
1/8 l habtejszín
6 dkg reszelt torma
2 evőkanál olaj sütéshez
2 evőkanál apróra vágott snidling
|
 |
A céklát, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük, és hozzá adjuk a darált húst, a petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tojást. alaposan összegyúrjuk, sóval , borssal ízesítjük 8 húsgombócot formálunk belőle, és hideg helyre tesszük. A paradicsomok tetejét levágjuk. A belsejét kivesszük, picit megsózzuk, és lefelé fordítjuk, hogy kicsöpögjön. A tejszínt felverjük, összekeverjük a tormával, és megtöltjük vele a paradicsomokat. Felforrósítjuk az olajat, és megsütjük benne a húsgombocok mindkét oldalát. Tányérokra tesszük, és köré rendezzük a paradicsomot. Megszórjuk snidlinggel.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|