



















|
Hozzávalók:
1-1 szál véres és májas hurka,
1 kis szál sütni való kolbász,
50 dkg héjában fõtt burgonya,
25 dkg savanyú káposzta,
3 dl sovány tejföl,
2 kisebb fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint só és
törött fekete bors.
|
 |
Az étel készítését megelõzõ napon a hurkát és a kolbászt alufóliába
becsomagoljuk, és hideg sütõbe téve, lassan emelve a lángot, 30 percig sütjük.
(Így nem fog szétrepedni.) A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd hûtõszekrénybe
rakjuk másnapig. A fóliából kicsomagolva másnap karikákra vágjuk. A hagymát
ugyancsak karikákra vágjuk, és 1 evõkanál olajon kicsit megfonnyaszjuk, de nem
kell megpirítani. Közepes nagyságú, kikent és morzsával meghintett tepsiben
elterítjük a felkarikázott fõtt burgonyát, és megsózzuk, megborsozzuk.
Elosztjuk rajta a fonnyasztott hagymakarikákat, majd rászórjuk a közben apróra
vágott savanyú káposztát. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk, majd a felét
elosztjuk a káposztás burgonyán. Ezután egyenletesen magrakjuk a hurka- és a
kolbászdarabokkal, végül a megmaradt tejföllel meglocsoljuk. Elõmelegített,
forró sütõben toljuk, és 30 percig közepesnél kisebb lángon, fedetlenül sütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|