top left image
top right image
bottom left image
bottom right image

Zöldségleves 2.

Hozzávalók:
2 nagy krumpli
1/4 fej fehérkáposzta
1-2 gerezd fokhagyma
1 l desztilált víz
csipetnyi konyhasó

Készítés:
A megtisztított és feldarabolt zöldségeket, a fokhagymát girizdekben hagyva enyhén sós vízben fedő alatt megfőzzük, leszűrjük, langyosan fogyasztjuk.

Javaslat:
Könnyű fogásként másnap tejföllel, vagy joghurttal felöntve fűszersóval meghintve hidegen fogyaszthatjuk. Addig természetesen hűtőben tároljuk.
Rakott zöldséges tálat is készíthetünk belőle. Egy keményrefőtt tojást villával összetörünk, tejföllel, mustárral sóval, borssal kikeverünk, s a lehűtött zöldségeket ezzel összeforgatjuk, még sajtot is kockázhatunk bele, s egy kevés metélőhagymával tehetjük még izgalmasabbá.