Zöldségleves 2.
Hozzávalók:
2 nagy krumpli
1/4 fej fehérkáposzta
1-2 gerezd fokhagyma
1 l desztilált víz
csipetnyi konyhasó
Készítés:
A megtisztított és feldarabolt zöldségeket, a
fokhagymát girizdekben hagyva enyhén sós vízben
fedő alatt megfőzzük, leszűrjük,
langyosan fogyasztjuk.
Javaslat:
Könnyű fogásként másnap tejföllel, vagy
joghurttal felöntve fűszersóval meghintve
hidegen fogyaszthatjuk. Addig természetesen
hűtőben tároljuk.
Rakott zöldséges tálat is készíthetünk belőle.
Egy keményrefőtt tojást villával összetörünk,
tejföllel, mustárral sóval, borssal kikeverünk, s a
lehűtött zöldségeket ezzel összeforgatjuk, még
sajtot is kockázhatunk bele, s egy kevés
metélőhagymával tehetjük még izgalmasabbá.