Illatos út...
   
ILLATOS ÚT... MA MÉG SEGITHETSZ!
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi
„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...” Antoine de Saint-Exupéry

Fickó GAZDIKHOZ került - a TV2 videója a júniús 17-i Örökbefogadó Napról, benne Fickó Gazdira találásáról, és íme két kép már OTTHON, ill. részlet a Gazdik leveléből - hosszú, boldog életet kívánunk, köszönettel és sok-sok SZERETETTEL! PZs. 2006. júniús 18.

„...Azon szerencsések közé tartozunk a férjemmel együtt, akik tegnap délelőtt az Illatos úton „beleszerettünk” egy fiatal kiskutyába az Önök telepén, és azonnal haza is hoztuk Őt.
Mi Fickónak neveztük el, mert olyan kis… fickós. Fickót a 116B kennelben láttam meg, belenéztem a szemeibe, és megfogta a szívemet-lelkemet a gyönyörű, őszinte tekintete. Képtelenek lettünk volna őt otthagyni.
Nagyon boldogok lennénk, ha jól érezné magát nálunk, mert mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy igazi „kutyaélete” legyen. A mi mércénk szerint ez sok játékot, boldogságot, nyugodt, szeretettel teli életet jelent, és mindent, ami „alanyi jogon” egy kisállatnak járna az emberektől.

Ha nem haragszik meg érte, szeretnék két fényképet mellékelni a levelemhez. (Már sokkal több van, de ez a kettő nagyon fontos nekem.)
Az egyik szombat délután készült, az örökbefogadás után pár órával, amikor is a sok-sok izgalom és stressz után végre elnyomta az álom, és hát hol máshol? Ahol minden jóravaló kutyusnak illik a délutáni sziesztát eltöltenie, a gazdi ágyán.

A másik képen a vasárnapi ebéd utáni szunyókálást örökítettük meg, ami azért fontos momentum az egynapos együttélésünkben, mert először aludt el a szőnyegen, ugyanis eddig vagy csak a konyhakövön, vagy csak a parkettán tudott elszundítani (gondolom a beton után furcsa volt a fekvés egy puhább helyen). De van saját fotelja, és az íróasztalom alatt egy kis paplanos kuckója is, hogy el tudjon vonulni, ha azt akarja, hogy egy kis ideig „békén hagyjuk”. Remélem, megszereti azt a helyet, amit nyújtani tudunk a számára.

Nekünk boldogság és szeretettel végzett kötelesség lesz a vele való törődés, Önöknek pedig határtalan kitartásra lesz szükségük, hogy sikerre vigyék mindazt, amit valóra szeretnének váltani.
Ehhez kívánunk Önöknek sok-sok gondos, jó gazdit, hogy minél kevesebb kidobott kisállat kerüljön be a telepre, sok-sok tisztességes gondolkodású és érzésű partnert, akik segíteni tudnak Önöknek, és persze sok-sok köszönet is járna a munkájukért.
Kérem, a miénket fogadják jó szívvel. Köszönjük.

Üdvözlettel: KJ-né és férje, és persze Fickó” - 2006. júniús 18.


Eredeti képek, bejegyzés:
116 (136K-ból):
keverék, vöröses, fehéres pettyes mellénykével, feketés maszkos pofijú, lógó fülű, középtermetűnél kicsit kisebb * kan * Befogva Bp. XVIII? kerületből, a 14. nap lejár: 2006. 05. 21. * (Szérum: 05. 07.)