Illatos út...
   
ILLATOS ÚT... MA MÉG SEGITHETSZ!
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi
„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...” Antoine de Saint-Exupéry

HIREK, FELHIVÁSOK, AJÁNLÓ

KERESSÜK MOGYORÓT! Április 28-án, péntek este elkóborolt egy nagyon barátságos, sötétbarna, hosszú szőrű, középtermetű szakállas, bearded collie kan kutyus, a XII. kerületi Lidérc utca környékéről, neve: Mogyoró.

Kérjük, aki tud valamit róla, jelezze a 20-578-4624-es vagy a 30-227-0228-as telefonszámon! A becsületes megtaláló jutalmat érdemel!!! Előre is nagyon köszönünk minden segítséget! (Mogyoró az Illatos útról mentett Turmix barátja!) ->

 

Fickó Gazdára talált!FICKÓÉK GAZDÁRA TALÁLTAK: A júniús 17-i Örökbefogadó Napot bár nem mi rendeztük - és a rendezés sajnos nem volt mentes az Illatos út körül tapasztalható sajnálatos negatív jelenségektől - de szívből gratulálunk és hosszú, boldog életet kívánunk minden gazdára talált Négylábúnak és Gazdáiknak! Köszönjük Mindenkinek, aki tiszta szívvel, jószándékkal az Illatos útra került állatok megmentésében segítséget nyújtott!

Kérjük segítsenek az örökbefogadott állatok telepen maradt társainak is szerető otthonra lelni!

Köszönettel: Pásztor Zsuzsa, Illatos Úti Állatvédő Projekt

 

KUTYÁS MENGELE SOPRONBAN: „...Február 20-án ... a helyszínen jártunk, olyan borzasztó körülményeket láttunk, melyet ember még nem látott. Egyetlen kutya előtt nem volt víz, a legyöngült állatok 20-30 cm-es láncokon, ól, fedél nélkül kikötve kuksoltak. A területet 30-40 cm-es sárréteg borította, a kutyák így élnek némelyek teljes apátiába süllyedve. A buggyant moslék mely eledelként szolgált a sárba kiöntve, a szomjazó kutyák a vizeletüket itták...”

...A soproni horror bármilyen megdöbbentő, sajnos nem egyedülálló Magyarországon... lelkiismeretlen, pénzéhes alakok szerte az országban több kutya- és macskagyárat működtetnek embertelen körülmények között... Külföldről - pl. Olaszországból, Ausztriából, Spanyolországból, Franciaországból, Svédországból és legutóbb Hollandiából, Amerikából is - évek óta sorra érkeznek felháborító hírek, tiltakozások az elborzasztó körülmények között exportált magyar állatokról!

TEGYÜNK ELLENE, HOGY MÁR NE SOKÁIG SZENVEDHESSENEK, PUSZTULHASSANAK ÁRTATLAN ÁLLATOK MENGELE ÉS TÁRSAI MIATT!

 

„DOBERMANN GETTÓ”: A soproni horrortelep kapcsán kezdettől fogva mondjuk, hogy nemcsak egy „kutyamengele” van Magyarországon! Sajnos hosszú évek óta nagyon sokan és nagyon jól élnek a kutyák, macskák és más állatok szenvedése, élete árán!

Nem kellett sokáig várnunk a következő történetre... A soproni mudik és a budapesti dobermannok elképesztő, felháborító és szívszorító esete nemcsak a magyarországi „kutyatenyésztés” - valójában lelkiismeretlen, pénzéhes kutyaszaporítás - hanem a hivatalos - és impotens - „állatvédelmi felügyelet” eddigi helyzetéről is lesújtó képet fest!

 

AZ ÁLLATOK NYOMORÚSÁGA

Dr. Olty Márta könyve emlékek összegzése és kordokumentum, az első állatvédelmi tanulmány magyar nyelven...

A szerző mindvégig a két évtizedes harc csatasorában állt, amikor az állatvédők a hazai állatvédelmi törvényért küzdöttek. Érdekfeszítő, lélek-szorongató olvasmány a hivatal packázásairól szóló fejezet, amely a szélmalomharcról és végül a sikerről, a kompromisszumokkal terhelt törvény megszületéséről számol be.

A könyv utószavában a szerző ezt írja: „Schweitzer szerint a nyugodt lelkiismeret az ördög találmánya. „Kezdetben volt a tett” - szokta Goethet idezni és hozzátette: „Az erkölcs ott kezdődik, ahol a szóbeszéd végződik”.

Ha csak egy ember egyetlenegy állatot megment e könyv olvasása után, már nem éltem hiába, és volt értelme, hogy megírtam ezt a könyvet”.

Nem lehetett könnyű megírni, mint ahogy nem könnyű megrendülés nélkül végigolvasni sem az állatok megannyi szenvedéséről szóló fejezeteket. Hála a szerzőnek, hogy vállalta ennek gyötrelmeit és ezzel megalkotta a hazai állatvédők alapkönyvét. Minden könyvespolcon ott a helye.

 

„A sintértelepek állataiért...” rendezett fotókiállítás az Illatos úti képekből a Sziget 2004 Fesztiválon

Az Illatos úti állatvédő projekt elsőként a Sziget 2004 Fesztivál Zöld Udvarában „A sintértelepek állataiért...” címmel fotókiállítást rendezett Galló Gusztáv 2003 tavasza és 2004 tavasza között az Illatos úton készített megrázó képeiből.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki megnézte képeinket és elgondolkodott a látottakon, akik segítségüket ajánlották fel, és akik azóta is helyet adtak kiállításunknak!

 

HIDEG TÉLI NAPOKON...Az Illatos úton - a belső kenneleken kívül - 46 nyitott kennel található. A hideg téli napokon is - ugyan fedéllel a fejük felett - a szélnek, hidegnek, fagynak szabadon kitéve dideregnek a kutyák...

A www.idokep.hu-n, akit érdekel, megnézheti, milyen hőmérséklet várható pl. a következő éjszakára...