Search


Categories


Archives


Meta


Sítábor és a januári bringa

január 28th, 2007 by hemm

Kedd reggel irány Ausztria, azon belül is Dachstein. Ismét eljött a sítábor ideje. Megint a suli szervezésében megyünk.

Rengetegen leszünk az osztályból, ami nem volna alapvetően baj, de előre félek egy-két csaj vinnyogásától, amikor a hóban feküdve, fáradtan, aláverejtékezve a sícuccnak nem bírnak felkelni a földről és azt sipítozzák - "de én akkorse fogok tudni megtanulni síelni".

Idén kipróbálom a snowboardozást is. Béreltünk deszkát Szegedről, B.-ék ma hozták el. Ha beválik a dolog, akkor talán folytatom, de azért viszünk lécet is.

A szállásunk elvileg, valamiféle diákszállás lesz, remélem a jobbik fajtából. Sajnos most nem pályaszállás lesz, minden nap buszozunk majd a pályához kb. 20-30 km-t.

Sajnos idén nem tudok vinni sem mp3 lejátszót, sem discmant, az mp3 lejátszó hamarabb, a discman meg pont a tavalyi sítábor hazaútján murdelt meg. Viszek helyettük könyvet "Lance Armstrong - Bicikli életre halálra" (egyszer már olvastam), meg útközben venni kéne újságokat. Sajnos a Bikemag csak szerdán vagy csütörtökön jelenik meg, kénytelen leszek valami kommerszebbet vásárolni, olyat mint FHM, MotorRevü.

Egyelőre, a 31-ből csak 15 felvonó üzemel, reméljük ez szerdáig felkúszik még 20-22-re. Vasárnap pedig jövünk vissza.

Egyébként ma voltam bringázni egy tizenkettest, szinte csak kényszerből. Itthon az ősökkel már egymást idegesítettük, meg amúgyis rámfért a frisslevegő. Elég nagy hátszelem volt egy darabig, de nem éreztem a tempót, (lehet, hogy a sok-sok réteg ruha tette) később a szelet éreztem meg.
Kezd megint befagyni a Tisza-holtág.
Az utolsó 1-2 kilométer már csak kínlódás volt, nem akartam hazamenni anélkül, hogy ne lenne benne a bringában az 1200. km is. Végül 1200,2 km-t írt a kijelző.

Valószínűleg ezennel be is fejeztem a januári tekergéseim.
Ha a statisztikáim nem csalnak, összesen 332 km-t tekertem, átlagosan 23,1 km/h-val, ~14óra 26perc alatt.
Ha a januári össztávot azonos napi dózisokban adagoltam volna be magamnak, akkor minden nap 12,8 km-t kellett volna tekernem.
A januári táv az eddigi összes tekerésnek (1200 km) 27,71%-a, ami ha azt vesszük nagyon jó arány. Nem hiszem, hogy februárban is hasonló mennyiséget tudok tekerni, ha csak nem lesz megint ilyen kegyes hozzánk az időjárás, aminek, valljuk be nincsen sok esélye.

Szóval akkor, kedden pattanok, vasárnap meg vissza. Remélem gondtalanul telnek majd el ezek a napok és joggal fogom visszasírni őket. Viszlát mindenkinek, ha keddig nem írnék.

Posted in csak úgy, bringa |

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.