Search


Categories


Archives


Meta


Szögburg

március 11th, 2007 by hemm

A héten már teveztem, hogy a vasárnapra redukálódott hétvégén tekerni kéne egyet Szegvár felé.
Reggel elintéztem pár dolgot, mint például: reggeli, rendrakás, majd nekiláttam a bringával foglalatoskodni. Mivel még a görgőn állt, megpucoltam a portól itt a szobában, aztán kivittem a műhelybe, felnyomtam mindkét kereket 6 barra és megolajoztam a láncot meg a váltót. Konstatáltam, hogy még mindig megvan az orbitális nyolcas a hátsókerékbe, majd széplassan útnakindultam olyan negyed 11 fele.

Bámulatos módon sikerült tökéletesen felöltöznöm az időhöz mérten. 12 fok, hosszú sztreccsgatya, heavy tools aláöltöző felülre, rá meg egy ilyen tapadós fölső (de nem kifejezetten bringás). Régóta nem tettem ilyet, vittem bukósisakot, mert féltem, hogy az eddig ismeretlen útszakaszon rossz lesz a minőség és/vagy nagy lesz a forgalom.
Indulás után nemsokkal felfedeztem, hogy itt visszafelé szívni fogok mint a torkosborz, mert érezhteően hátszelem volt és az útirány nagyjából végig É-D-i. Szentes felé találkoztam az ex-biosztanárnőmmal meg a férjével akikkal szezonban havonta 2-3 alkalommal össze szoktunk futni bringázás közben :)

Nem volt nagy forgalom a 451-esen így lemerészkedtem a bringaútról. Egyszer sikerült, úgy odavágni a hátsókereket egy dupla-vasútiátjáróban a síneknek, hogy attól féltem egyből defektet kapok, de szerencsére megúsztam nélküle.

A Szentest Szegvárral összekötő út eléggé jó minőségű, legalábbis a magyar viszonyokhoz mérten. A foltozásokat végig kerülni kell, de a fennmaradó részre nem lehet panasz.
Szétnéztem a faluban, leültem a piacnál egy padra, eresztettem két telefont egyik osztálytársam felé aki itt lakik, de nem vette fel, így kis pihi után elindultam vissza.
Bejött a jóslatom, tényleg szívtam visszafelé. Ahol odafelé nem kellett túlságosan megerőltetni magam a 35-36-os tempóért, visszafelé a 26-27-ért kellett küzdeni. Szentesen is pihentem kicsit, felhívtam a jelen pillanatban is Pesten tartózkodó D.-t , hogy mi a helyzet vele, aztán megint nyeregbepattantam. Szentes és Csongrád között már nem volt olyan súlyos a helyzet, helyenként 31-32-vel is lehetett küldeni.

Párszáz méterre a házunktól majdnem sikerült azért zakózni egyet a gáton, mert meglepődtem, hogy nem megy olyan flottul a pedál-felfeléhúzás sima ciővel. Mihelyst lesz pénzem bizisten szerzek erre is egy spd pedált!
A bukót máskor is magammal fogom vinni, ha országútra merészkedem.

Összeségében frankó kis kör volt (bár ugyanazon az útvonalom mentem oda és vissza is), 50 kilométert csavartam bele a bringába, visszafelé a jobb vádlim néha már jelzett, hogy őt hagyjam béként, terheljem inkább a balt. Nyeregben 1 órát és 42 percet tölöttem és 29-es átagot hajtottam. Odafelé szándékosan felső kormányfogásban mentem, (a fékkarnál csimpaszkodtam) mert tudtam, hogy jobb lesz ha az alsó kormányfogás "megmarad a visszaútra. Kisebb homlokfelület -> jobb aerodinamika ->jobb tempó mint felső fogásban.

Határozottan jól esett, felért egy megtisztulással.
Végezetül pedig itt a bizonyíték, hogy ottvoltam.

Posted in bringa |

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.