Graviter / Sludge ("Masterpiece", GigaPower):


3rd party oldalról elképesztõ mennyiségû Dinobot figura jelet meg az elmúlt években. A koncepció sokféle. Voltak G1 stílusú Masterpiece (MP) verziók, voltak a FOC számítógépest játékot idézõk, érkeztek kombinálódó változatok, kicsik és nagyon sõt egész elborult változatok is (a Pretendertõl az autó alt módig, ebbe bele se menjünk). Ennek a hullámnak a csúcsa valószínûleg a Fans Toys és a Gigapower, melyek mindketten alapvetõen a G1-es kinézetet és a MP méretskálát célozzák. A GigaPower talán egy kicsit összetettebb formákat alkalmaz, amitõl azért eléggé el is tér a két széria hangulata egymástól. Emellett divat lett a krómozott festés is a hagyományos mattabb szürke mellett. Ezt a hullámot a Fans Toys (FT) indította el, igazodva anno a Takara által kiadott King Grimlock színvilágához, ám a többiek is mennek utána. Mivel a Fans Toys Dinobotok az eredeti színskálában (és részben a G2-ben) vannak meg, ezért a GigaPower esetében a króm verziókat választottam, ahol a fém festés világosabb és ezüstösebb, és egy picit talán részletgazdagabb is. Sludge pedig már elsõ körben a króm festési sémával jelent meg (a klasszikus máig nem jött ki), ami pont kedvezett a gyûjtési stratégiámnak. Lássuk hát.

A csomagolás itt is minõségi, a figura Snarl-lal ellentétben itt robot módban került a hungarocell védõburkolatba, ami nem is csoda, ha a dino mód méreteit is figyelembe vesszük. Körülötte, illetve a hungarovell hátsó üregeiben kap helyet a számos kiegészítõ. Kapunk hozzá áttetszõ burkolatot a fejre és a farok részre (szakaszoltan, hogy a farok mozgathatósága ne romoljon), kardot, puskát, vállágyúkat, csere-fejet és a kardra való gumi láng applikációkat is.

A dino mód hatalmas. Annyit mondok, hogy a hossza kb 55 cm. 55. Nagyobb a FT verziónál is és az arányai is teljesen mások, fõleg a jóval nagyobb, így talán rajzfilm arányos fej miatt (9-1. kép). A pózolhatósága rendben van, a figurához kapott váll ágyúkat a dino elsõ és hátsó lábaira is rátehetjük.

Az átalakítása nem egyszerû, viszont érdekes, hogy mennyire eltér a Fans Toys verziótól, pedig mindkét módban hasonlítanak. Rendkívül ötletes, ahogy a hosszú Brontosaurus nyak olyan kicsire összecsukható, hogy szinte elfér a hát üregében, de a lábak átalakítása is komoly.

A robot mód is robosztus, ám rendkívül stabil és jól pózolható. A másfél kilós robot simán megáll karate pózban, fél lábon (18. kép). A kézfejek ujjpercenként mozgathatók, a fegyvereket az MP figurákhoz hasonló módon egy vájat segítségével fixálhatjuk. Körülményes, de ha egyszer megvan, akkor stabil. A kardba és a puskába elemet tehetünk és akkor világít.

Rendkívül hangulatos és minõségi figura kb egy nagy MP áráért (csak ez nagyobb).

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

55 cm:

Menjél már te makacs fémállat:

GigaPower és Fans Toys:

Gigapower, G-Creations, Hasbro SDCC deluxe:

Planet X verzió:

Méretarány:

Fejek:

Alt móddal (Fans Toys):

GigaPower és Fans Toys:

GigaPower Graviter, Guttur, Grassor (chrome versions):

Planet X verzió:

Méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza