Vulcun / Grimlock ("leader", Planet X):


Bár a Fall Of Cybertron játék (FOC) komoly rajongótáborra tett szert a TF gyûjtõk körében, a Hasbro idejekorán leállt a figurák kiadásával. Ilyen módon a Dinobotok közül csupán Grimlock kapott hivatalos figurát a FOC-os kinézetében (bemutató itt és itt). A 3rd party figurakészítõk közül a Planet X állt neki pótolni a hiányosságot, számos FOC design figura kiadásával, így megjelentek a Dinobotok is. Természetesen a hivatalos TF neveket nem használhatják, így lett a tyrannosaurus rex alt móddal rendelkezõ Grimlock-ból Vulcun, aki a római mitológia "tûz és fém megmunkálás" istene. Emellett persze insignia sem kerülhetett rá.

Már a doboz is igen impozáns. Az elõlapon a figura mellkasának stilizált képe látható, míg a hátlapra a karakter szépen kidolgozott képe került. A dobozban dupla buborékban (tehát nem kötözgetve) kap helyet a figura és kiegészítõi, az útmutató és a karakter kártya pedig a buborék alatt található.

Hát ezt meg minek???- kérdezte 1 millió Transformers gyûjtõ egyszerre, mikor kijöttek az elsõ képek a figuráról, majd hallgattak el örökre azok, akik kézbe fogták. A kérdés oka az volt, hogy a Planet X dino team többi tagjával ellentétben Grimlock megkapta a Hivatalos Hasbro kiadást is, melyet már több ízben volt szerencsém bemutatni (itt, itt és itt). Nos, a két figura nagyon nem ugyanabban a ligában játszik, a hivatalos figura - fõleg dino módban - kis mókamikinek tûnik a Planet X verzió mellett (9-es és 21-es kép), no persze az áruk is jócskán különbözik, nem fair õket egy-az egyben összehasonlítani.

A dino mód igen méretes, még a robot módhoz képest is meglepõen nagy. Kb akkora, mint a Masterpiece verzió. A pózolhatósága nagyon jó, az általános trenddel ellentétben a farokrész oldal irányba mozgatható. A felületek rendkívül részletgazdagok és nagyon jól festettek. A méretes fegyvereket (20-as kép) két oldalról rátehetjük (8-as kép), bár én magam nem szeretem a fegyvereket így rögzíteni, mivel eltakarják a részleteket.

Az átalakítás viszonylag bonyolult, vannak olyan átfordítások pl a farok rész kihajtásánál, amit csak egy bizonyos szögben lehet elvégezni, de ezen kívül is helyenként aprólékos munka, hogy minden rögzítõ a megfelelõ helyre kerüljön, és összeálljon a dino törzse.

A robot mód nagyon badass. Ebben a tekintetben a Hasbro verzióra sem panaszkodhattunk, de a két figurát egymás mellé téve azért van különbség rendesen. Az arányai mások, hiszen a Hasbro verzió mellkasa a figura méreteihez képest szinte már túl nagy, a Planet X verziónál viszont ezek az arányok is rendben vannak. Rendkívül stabil és jól pózolható, nagyon jót tesz neki a boka artikuláció lehetõsége. Talán egyetlen gyengesége, hogy a pajzsot nem lehet a karja oldalára tenni, pedig én jobban szeretem azt az elhelyezést, mintha a kezébe adjuk. Összességében lenyûgözõ figura.

Ezzel végére értünk a Planet X Dinobotoknak, bár ott van még a Grimlock Fireblast verzió (13. kép), valamint a 6. dinobot, Triton, és a 3rd party cég továbbra sem áll le, ki tudja, hátha érkezik még tõlük valami egyszer.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 9/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box-ok:

King Kong:

Planet X és Hasbro:

G Creations, Hasbro MP, Planet X:

Hear my roar:

Méretarány:

Van piros-zöld is:

Panet X FOC dino gang:

Fegyverek:

Planet X és Hasbro:

Grimlock-ok közt:

Panet X FOC Dinobot gang:

Méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza