Pluto / FOC Megatron ("leader", Planet X):


Az embert néha érik kudarcok. Mindössze két bemutatóm van, ahol az alt mód nem látható. MP Megatron esetében ez szándékos döntés volt, mert nem akartam kockáztatni a pisztoly alt módért a beszámolók szerint esetleg elõforduló karcolódásokat. Itt nem errõl van szó. Két óra próbálkozás után sem tudtam normálisan átalakítani, pedig van rutinom. A világ legegyszerûbb dolga egy ilyen "H" tank lehetne, de itt a rögzítõ pontok hiánya, és a nem elég engedelmes forgási pontok nagyon megnehezítik, miközben szétszúrja a kezedet és félsz, hogy az éles felületek letörnek, vagy lekopik a részletes festés. Szóval feladtam, amúgy sem az alt mód adja el ezt a figurát. A robot mód ugyanis nagyon rendben van, koncentráljunk arra.

A robot mód rendkívül érdekes formavilággal és dekorációval rendelkezik, nagyon hangulatos. Az áttetszõ lila elemek miatt a kinézete nagyon változatos, ráadásul a lábakon és a mellkason olyan részeket is kapunk, melyek egyfajta sejtmintával megfelelõ fényben tényleg olyan, mintha ragyognának (10., 11. kép). A felületek elképesztõen részletesek, és a tüskék, élek, melyek átalakításkor szitává lyukasztják a kezet a figurán nagyon jól néznek ki. Ilyet a Hasbro-tól biztosan nem kapunk. A mérete valahol voyager és leader között van mindkét módban. A fej is jól sikerült, bár talán kissé fiatalos. Elég "olcsó" megoldás, hogy a tükrözhetõ végtagokból nem készítettek jobb és balos verziót, hanem ugyanazt kapjuk fordítva. Így van, ahol elõl vannak a csavarok. Jópofa viszont, hogy ehhez adtak takarólemezeket szépen színre fújva, melyeket a hát-tüskékhez hasonlóan nekünk kell a helyükre tenni (4. kép). A mellkaspanelt nem tartja semmi robot módban (ez is elég fura), így az magától felnyílik, alatta viszont szintén egy szépen kidolgozott "core" felület van. A pózolhatósága nagyon jó, több helyen dupla tengely mentén pózolhatjuk, bár az állíthatóságnak a vaskos formák és kiszögellések azért helyenként gátat szabnak. Egy remekül kidolgozott kardot is kapunk hozzá.

Összességében van egy szuperül kidolgozott, bár néhány helyen érthetetlenül elszart robot mód (mellkas rögzítés, csavarok elöl), egy robot-bogár tank szerû össze vissza alt mód és egy indokolatlanul nehéz, szarul kitalált átalakulás, ami semmi örömet nem okoz a gyûjtõnek. Szóval elég vegyes a kép. Robot módban viszont egyértelmûen rohadt jól mutat a polcon.

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 10/10
Átalakítás ötletessége: 1/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Box art (front & back):

Kard:

Részletek:

WFC deluxe verzióval:

Üdv Fõnök:

Tüskés és nem tüskés:

Méretarány:

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Vissza