Soundwave (Titans Return, leader):


A Titans Return leader figurák második hullámában érkezett Soudwave, az eslõ hullámban kiadott Blaster alapos újratervezéseként. Így persze lehetõség van újabb "kazetták" kiadására is, ezúttal valamiféle memóriaegység / tablet alt móddal. Lássuk Soundwave-t.

Az alt mód egy magnó, az utóbbi évtizedekben ez nem volt divat. A G1 óta nem sokszor, az utóbbi években pedig egyedül a gyûjtõknek szánt Masterpiece szériában volt mersze a tervezõknek magnó alt móddal kiadni a karaktert. Persze kicsit újratervezték, a magnó ebben a kiadásban komoly hangszórókat kapott, sõt van fogója is. A kazetta ajtó gombnyomásra nyílik, belsõ felülete jól kidolgozott. Egy tablet fér bele. A kiadáshoz nem jár átalakuló "kazetta", egy ugyanakkora egységet adnak hozzá, mely a bázis módnak is szerves része. A hangszórók felületei rendkívül jól néznek ki, tényleg, mint anno a hangszóró burkolatok.

Az átalakítása nagyon egyszerû, és különösebben ötletesnek sem mondanám.

A robot mód jól néz ki, jól hozza a karaktert. Elég nagy, jól kidolgozott és remekül pózolható. A boka artikuláció lehetõsége sokat dob rajta. A lábai talán kicsit vaskosak, így gyûjtõ szemmel kicsit "playscool", de nem rossz. Nekem a sárga szem nem igazán jön be, a Takara vörös szemmel adja majd ki, viszont meglepõ módon szerintem gyengébb festéssel. A fejmestere Soundblaster, tulajdonképpen Soundwave apró mása, viszont mivel leader figuráról van szó, egy sisakot is kap, hogy az arányok rendben legyenek. Egy puskát és a vállára való fegyvert kapjuk hozzá.

Van egy harmadik módja, egy harci bázis. Szerintem felesleges, de ha játékként tekintünk rá, akkor tök jó, hogy ilyen playset-ként is használhatják a gyerekek, persze csak amíg a kis fejmesterek a porszívó zsákjának mélyén nem végzik.

Összességében nem rossz figura, nyilván nem egy Masterpiece, de az ára sem annyi. Szóval inkább superior, mint inferior. A robot mód magassága 23 cm.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 3/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Bázis mód:

Modern és régi kazetta (TR és MP):

Madár kazetták (MP, FOC, TR):

Magnó mód:

TR és MP:

Soundwave alt módok:

TR és MP:

Soundwave-ek:

Cybertroni "lámpa" mód:

Seibertron galéria

Titans Return headmaster bemutatók:

Korábbi Soundwave bemutatók:

Vissza