Powemaster Optimus Prime (Titans Return, leader):


Egy ötletes újratervezés érhet annyit, mint egy teljesen új öntvénnyel rendelkezõ figura. Ezt láthatjuk Powemaster Optimus esetében is. Az alapot a Combiner Wars részeként kiadott Ultra Magnus figura adta. Ahhoz képest jelentõs áttervezésre volt szükség és bizony kétszer is meg kell néznünk, hogy ezt a tényt biztosan felismerjük.Az alt mód egy traileres kamion, ahol viszont a pótkocsi is a robot mód része lesz, méghozzá úgy, hogy ehhez szét sem kell szednünk. Ebben elõzi a G1-es elõdöt, ahol a trailer leválasztva került a robot módra (közös kép). A kamion mód nagyon jól néz ki, ha lehet még Ultra Magnusnál is nagyobb hûtõrácsot kaptt, ráadásul remekül kidolgozott az eleje (8. kép). A trailer forog, a pótkocsi hátulja pedig nyitható, egy-két legion autó pedig simán belefér. Mind a négy fegyver több ponton rátehetõ. Talán annyi, hogy a festés lehetne kicsit ezüstösebb, de ez ízlés dolga.

Az átalakítása rendkívül ötletes, nem semmi mérnöki munka kellett ahhoz, hogy Ultra Magnus alapjaiból egy ilyen "dobozos" trailerrel rendelkezõ kamiont faragjanak.

A robot mód, nos tekintélyt parancsoló. Nagyon stabil és a pózolhatóságát csak kis mértékben csökkentik a trailer elemek miatt vaskos alsó lábszárak. A feje tulajdonképpen egy sisak, mely a kis hadmaster robotra - Apexre - kerül rá. Vicces módon a sisak nélkül kimondottan kölyökképû ábrázatot kapunk (14. kép). A fegyverek robot módban is számos ponton elhelyezhetõk. A mellkasra egy elõtét kerül, ahogy Magnusnál is. Ez esetben az elõtét a Powemaster-t stilizálja. Ha nem hajtjuk rá, akkor látható, hogy a kamion elejével a mellkasán is jól nézne ki (13. kép). Leszedni nekem nem sikerült, bár nem is akartam feszegetni.

Van egy meglehetõsen ötletszerû bázis módja is (21. kép), sokat nem ér, viszont nem is jár sok kompromisszummal.

Összességében minden tiszteletem a Hasbro tervezõié ezért a figuráért... és persze várom a Takara újragondolását is, valamivel több G1-es stílusjeggyel.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Kinéz:

Masszív hûtõrács:

Verziók:

Méretarány:

Apex:

Bázis mód:

Optimus és Magnus:

Optimus csoportkép:

Seibertron galéria

Titans Return headmaster bemutatók:

Eddigi Optimus Prime bemutatók:

Vissza