Galaxy Upgrade Optimus Prime(WFC Siege, leader):


Amikor megtudtam, hogy lesz ilyen figura szinte biztos voltam benne, hogy nem szerzem be. Sem az alapjául szolgáló eredeti Cybertron figuraszéria, sem pedig maga a design nem vonz. Viszont meggondoltam magam, és nem is tettem rosszul. A figura összetett felületei nagyon jó eladják a formavilágot, és külön jópofa, hogy mindez alig észrevehetõ módon egy Siege Ultra Magnus remold. Le a kalappal a tervezõk elõtt, fõleg, hogy az alkatrészek akár cserekompatibilisek is.

A koncepció tehát ugyanaz, mint Magnusnál. Van egy kb voyager méretû robotunk, melybõl cybertroni kamion lesz. Emellett vannak alkatrészeink, melyekbõl egyrészt összeáll a kamion vonatamánya, vagy a voyager figurát turbózhatjuk vele leader méretûvé. Az alt mód tehát egy cíbertroni páncélos tûzoltóautó "szerûség". Elég ütõsen néz ki, bár egyben elég szertelen is, elég sok helyen töri meg a derékszöget fõleg, mivel a szárnyak adják a kamion oldalát. Számos plusz fegyver tehetõ rá, akár a hozzá adott három kézifegyver mellett is. A tetején lévõ rászerelt "fegyvereket" elég szabadon mozgathatjuk.

Az átalakítása közepesen bonyolult. Érdekes, hogy míg szóló kamion módban a pilótafülke elõretolva helyezkedik el, a kombinált kamion módban a rögzítõ hátratolt állapotban tartja igazán fixen. Arra is készüljünk, hogy a rögzítõk nehezen ugranak össze, fájni fog az ujjunk. Robot módban pedig ügyeljünk az upgrade mellkas rögzítésekor, mert a festés könnyen lejön Optimus mellkasáról.

Az alap Optimus figura jól hozza a karaktert, bár kissé darabos a modern figurákhoz képest. Így is van hangulata. Sajnálatos, hogy az extra elemek jó része "egyben van", így nem lehet külön-külön variálni õket. A váll elemek pl. nagyon jól állnak neki, mégha így egy kicsit szélvédõ túltengése is van. Stabil és jól pózolható figura.

Az upgradelt változat rendkívül robosztus arányokkal bír. A hatalmas ágyúk elõre hajtva alúlról a kezekre rögzíthetõk, sõt mivel a markolat csúsztatható, még így is van némi pózolási szabadságfaktorunk. Ez a füles fej nekem mindig is bizarr volt, de ilyennek kell lennie és végülis jó részletesre meg is csinálták. Jól hozza a Cybertron verzió vonásait, mind az aprólékos mellkas, mind például a szárnyakon látható stilizált kerekek segítségével.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Kamion:

Méretarány:

Trailerrel:

Optimus:

Méretarány:

Upgrade:

Galaxy Upgrade Optimus Prime:

Méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Korábbi Optimus Prime bemutatók:

Vissza