SZÓJÁVAL
A szója teljes értékű fehérje, amely magában foglalja az összes nélkülözhetetlen aminosavakat, a növényi fehérjék között az egyik legértékesebb. 1 kg szójalisztben annyi fehérje található, mint 2,5 kg színhúsban, vagy 12 liter tejben, vagy 58 tojásban.A szója olajtartalma nem hízlaló zsiradék, amely rendkívűl gazdag többek között kétszer telítetlen zsírsavakban, E vitaminban, növényi szterinekben.
A szója tehát a reform konyha és a korszerű, egészséges táplálkozás alapanyaga .Rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a vér koleszterinszintjét, gátolja az érrendszeri megbetegedések kialakulását, csökkenti a szervezet inzulin szintjét, kedvezően hat a neurotikus bántalmakra. Szójás étrend bevezetésével megakadályozhatjuk a különböző hiány- és civilizációs betegségek (elhízás, cukorbetegség stb.) kialakulását.Néhány ételrecept ajánlat, amely a háziasszony és a család ízlése szerint változtatható, még ízletesebbé tehető.
*****