"Sarki
fény"
Hozzávalók:
150 ml
meggylikőr
50 ml száraz vermut
20 ml
rum
50 ml feketeribizlilé
Elkészítés:
Az összes
alapanyagot jéggel együtt egy shakerben
összerázzuk. Alacsony falú pohárba töltjük,
koktélcseresznyével díszítjük.
Banánlikör
Hozzávalók:
1/2 kg
banán
cukor
250 ml tisztaszesz
1 dl víz
rumaeszencia
fél citrom leve
Elkészítés:
1/2 kg
banánt felszeletelünk és egy zománcos edényben
cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük,
s a szitán még átengedünk 1 dl vizet. Majd ehhez a
léhez hozzáteszünk 250 ml szeszt, pár csepp
rumeszenciát , fél citrom levét és egy evokanál
karamellt. Alaposan összekeverjük és 10-15 napot
érni hagyjuk, majd leszurjük.
Bólé
Hozzávalók:
1 liter
bor
fél liter rum
40 dkg cukor
50 g
vaníliás cukor
2 dl málnaszörp (más szörppel is
tökéletesen helyettesítheto,
akkor más, de
ugyanolyan finom íze lesz)
fél citrom leve
Elkészítés:
Jól
összekeverjük, és behutjük. Gyümölcsöt is tehetünk
bele tálaláskor.
Bólé
II.
Hozzávalók:
1 liter
almalé
2 kanál citromlé
2 és fél dl
fehérbor
1 üveg pezsgő
4-6 narancs
4-6
mandarin
1 ananász (lehet konzerv)
A
gyümölcsöket ízlés szerint válogathatjuk, pl.:
ananász
helyett lehet szőlő is.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megpucoljuk,
öszevágjuk (nem kell nagyon apróra). Egy tálban
összeöntjük a hozzávalókat, állni hagyjuk, hogy
összeérjen.
Klasszikus
koktélok
Champagne
Cocktail
Hozzávalók
4 cl
Dubonnet
2 csepp Angostura Bitter
feltöltéshez pezsgő száraz
1 db kockacukor
Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp
Angostura-val, és beletesszük a pezsgős kehelybe.
Jégkockát adunk hozzá, majd a Dubonnet-et, és
feltöltjük száraz pezsgővel. Citromhéjpillel
permetezzük
Fancy
Drink
Hozzávalók
3 cl vermut
rosso
3 cl Campari
feltöltéshez ásványvíz
Az italt vendégünk poharában
készítjük el, amelyet előre lehűtünk. Beleöntjük
az alapanyagokat, elkeverjük, és felöntjük
ásványvízzel. Cirom- vagy narancsszelettel
díszítve szervírozzuk.
Macskajaj elleni
koktélok
Bitter Sweet
Hozzávalók
6 csepp Angostura Bitter
50 cl
ásványvíz
2 cl limelé
Az Angostura Bittert és a limelevet
jéggel shakerben erőteljesen összerázzuk, majd old
fashioned pohárba jégre szűrjük. Limeszeletekkel
díszítjük.
Bloody
Bull
Hozzávalók
4 cl vodka
8 cl paradicsomlé
1 cl limelé
ízlés szerint Tabasco szósz
6 cl marhahúsleves hűtve
Az italt vendégünk poharában
készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel.
Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és
citromszelettel díszítve szervírozzuk.
Bloody Mary
Hozzávalók
4 cl vodka
12 cl paradicsomlé
1 cl citromlé
2-3 csepp Tabasco szósz
ízlés szerint só
ízlés szerint
Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
A vendég poharába jeget teszünk, a
vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott
fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd
felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan
összekeverjük, zellerszárral
díszítjük.