Receptek  
 


 



































 

   

"Sarki fény"

Hozzávalók:

150 ml meggylikőr
50 ml száraz vermut
20 ml rum
50 ml feketeribizlilé

Elkészítés:

Az összes alapanyagot jéggel együtt egy shakerben összerázzuk. Alacsony falú pohárba töltjük, koktélcseresznyével díszítjük.

Banánlikör


Hozzávalók:

1/2 kg banán
cukor
250 ml tisztaszesz
1 dl víz
rumaeszencia
fél citrom leve

Elkészítés:

1/2 kg banánt felszeletelünk és egy zománcos edényben cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük, s a szitán még átengedünk 1 dl vizet. Majd ehhez a léhez hozzáteszünk 250 ml szeszt, pár csepp rumeszenciát , fél citrom levét és egy evokanál karamellt. Alaposan összekeverjük és 10-15 napot érni hagyjuk, majd leszurjük.

Bólé


Hozzávalók: 

1 liter bor
fél liter rum
40 dkg cukor
50 g vaníliás cukor
2 dl málnaszörp (más szörppel is tökéletesen helyettesítheto,
akkor más, de ugyanolyan finom íze lesz)
fél citrom leve

Elkészítés:

Jól összekeverjük, és behutjük. Gyümölcsöt is tehetünk bele tálaláskor.

Bólé II.

Hozzávalók:

1 liter almalé
2 kanál citromlé
2 és fél dl fehérbor
1 üveg pezsgő
4-6 narancs
4-6 mandarin
1 ananász (lehet konzerv)
A gyümölcsöket ízlés szerint válogathatjuk, pl.: ananász
helyett lehet szőlő is. 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megpucoljuk, öszevágjuk (nem kell nagyon apróra). Egy tálban összeöntjük a hozzávalókat, állni hagyjuk, hogy összeérjen.



Klasszikus koktélok

Champagne Cocktail

Hozzávalók


4 cl Dubonnet
2 csepp Angostura Bitter
feltöltéshez pezsgő száraz
1 db kockacukor

Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgős kehelybe. Jégkockát adunk hozzá, majd a Dubonnet-et, és feltöltjük száraz pezsgővel. Citromhéjpillel permetezzük

Fancy Drink

Hozzávalók


3 cl vermut rosso

3 cl Campari

feltöltéshez ásványvíz

Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet előre lehűtünk. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és felöntjük ásványvízzel. Cirom- vagy narancsszelettel díszítve szervírozzuk.

Macskajaj elleni koktélok

Bitter Sweet

Hozzávalók

6 csepp Angostura Bitter
50 cl ásványvíz
2 cl limelé

Az Angostura Bittert és a limelevet jéggel shakerben erőteljesen összerázzuk, majd old fashioned pohárba jégre szűrjük. Limeszeletekkel díszítjük.

Bloody Bull

Hozzávalók

4 cl vodka
8 cl paradicsomlé
1 cl limelé
ízlés szerint Tabasco szósz
6 cl marhahúsleves hűtve

Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromszelettel díszítve szervírozzuk.

Bloody Mary

Hozzávalók

4 cl vodka
12 cl paradicsomlé
1 cl citromlé
2-3 csepp Tabasco szósz
ízlés szerint só
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint bors

A vendég poharába jeget teszünk, a vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük.




 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu