Receptek  
 


 



































 

  

Barbecue szósz

Hozzávalók:

2,5 kg húshoz

3 ek. vaj
1 nagy finomra vágott vöröshagyma
3 finomra vágott újhagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 pohár fehér borecet
1 pohár viz
fél pohár ketchup
negyed pohár citromlé
negyed pohár barnacukor
2 ek. chilliszósz
1 ek.orölt mustármag
2 ek. Worcester szósz
0,5 kiskanál cayenne bors
1 kiskanál fekete bors
1 kisk. kakukkfu
1 kisk. bazsalikom
1 kisk. szurokfu

Elkészítés:

Egy edényben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat.
Hozzáadjuk a hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd felforraljuk. Kis lángra véve 18 percig fozzük.

Besamelmártás


Hozzávalók:

5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
1 késhegynyi só
1 késhegynyi frissen őrölt fehér bors
1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, meghintjük a liszttel és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd összefőzzük.

Gombás mártás húsokhoz

Hozzávalók:

3 ek. vaj
0,5 kg szeletelt champignon gomba
2 fej finomra vágott hagyma
2 szál finomra vágott petrezselyem
1 kiskanál szurokfu
1 pohár száraz fehérbor
1,5 pohár marhahúslé
2 ek. suritett paradicsom
1,5 ek. kukoricaliszt
3 ek. hidegviz
3 ek. zsiros tejföl

bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyoben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurokfüvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, igy nagy lángon 4 percig fozzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig fozzük. Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vizzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig fozzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is.

Húsokkal tálaljuk.

Pikáns szósz csirkéhez

Hozzávalók:

1 kiskanál szurokfu
0,5 kiskanál kakukkfu
0,5 kiskanál cayeni bors
0,5 kiskanál fekete bors
2 dl száraz fehérbor
3 evokanál vaj
3 finomra vágott hagyma
4 evokanál liszt
3 pohár meleg csirkehúslé

Elkészítés:

Kis tálban összekeverjük a fuszereket a fehérborral, 1 órára félretesszük. A vajat a lábasban felforrósitjuk, hozzáadjuk a hagymát, 4 percig kis lángon fonnyasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, és piritjuk amig a liszt barnás lesz. Aztán beleöntjük a húslét, hozzáadjuk a fuszereket, megsózzuk, és fedo nélkül fozzük negyed óráig kis lángon.

Joghurtos zöldfűszeres salátaöntet

Hozzávalók:

2 dl joghurt
1 cs kapor
1 cs petrezselyem
1 cs bazsalikom
1 cs újhagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
3 ek citromlé
1 ek cukor

Elkészítés:

A zöldfűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra összevágjuk majd a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz adjuk.A citromlével, sóval, borssal és a cukorral ízesítve jól összekeverjük.

Tálalás előtt néhány órára behűtjük.





 

   

     

     

       



  
 
                      

Video-DVD-Centrum Toplista Hungarian Web Toplista A-STAT - a halálpontos webstatisztika Toplapok.hu - a statisztika


InterStat.hu