Egy
új
ízesítésű
gyümölcskeverék, amiben a noni
antioxidáns ereje a fekete
ribiszke, az alma,
a
fehér
szõlõ, a konkord
szõlõ, a málna
és a fekete
áfonya
vonzerejével párosul.
Ugyanúgy nem tartalmaz adalékanyagokat, mesterséges vagy hozzáadott színezéket, tartósítószert, hozzáadott cukrot vagy édesítõszert mint a TNJ.
Ugyanannyi nonit tartalmaz mint az eredeti TNJ, de koncentráltabban, valamint erõteljes antioxidánsokat és a gyümölcsbõl származó természetes cukrokat.
Kiválóan támogatja a szervezetünk természetes védekezõ rendszerét, folyamatos fogyasztás mellett idõvel megnöveli az energiaszintet.
Miért ajánlott a fogyasztása?
Világszerte a legtöbb ember halálát szív és érrendszeri betegségek és azok szövõdményei okozzák. Magyarországon ez az arány 45%-kal magasabb mint az EU átlaga. Az okok kutatása napjainkban is folyik, de az eddigi eredmények alapján már ma is kimondható: az ártalmas instabil oxigént tartalmazó ún. szabad gyökök fokozott termelése a szervezet stabil molekuláihoz kapcsolódva sejtkárosodást, újabb szabad gyökök felszabadulását eredményezi. Mindez pedig károsítja a szöveteket, elõsegíti az öregedést és a daganatos betegségek, szívbetegségek kialakulásában is szerepet játszik.
Nurses Health Study kutatás
118 ezer amerikai ápolónõ táplálkozási és egészségi állapotát vizsgálták.
Azok között, akik magas antioxidáns tartalmú tápanyagokat fogyasztottak, a szív- és érrendszeri betegségek elõfordulása 60%-kal alacsonyabb volt.
Vizsgálták a természetes alapú és mesterségesen elõállított (kapszula, tabletta formájú) antioxidánsokat és megdöbbentõ eredményt kaptak. A tablettákat és kapszulákat (pl. E-vitamint, béta karotint) szedõk között egyáltalán nem csökkent a szív és érrendszeri betegségek elõfordulása. A tanulmány így megállapította, hogy csak a természetes módon felvehetõ, magas antioxidáns tartalmú táplálékok fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek elõfordulását.
A leginkább ajánlott természetes alapú, magas antioxidáns tartalmú táplálékok (a Nurses Health Study tanulmány alapján készült kiértékelésben): brokkoli, káposzta, vörösbor, fekete áfonya, citromfű, spenót, tökmagolaj, homoktövis, teljes kiõrlésű gabonafélék, hüvelyesek, paradicsom, papaya, feketeribiszke, málna, konkord szõlõ, narancs és nem utolsó sorban a zöld tea.
Elsõsorban a népgyógyászati tapasztalatokra alapozva nézzük azokat a gyümölcsöket, melyek megtalálhatók az n-Core-ban:
Fekete ribiszke
A
fekete ribiszke
biológiailag a legértékesebb
gyümölcsfajunk. C-vitamin tartalma 150-200 mg/100 g,
kb.
négyszer-ötször több mint a
citromé.
Jelentõs A- és B-vitamin tartalma is amelyek vese-,
szív-
és érrendszeri megbetegedések
gyógyításában fontosak.
Kedvezõ
hatását tapasztalták az
érelmeszesedésben, a
hipertóniában
és reumatikus eredetű
szívelégtelenségben
szenvedõ betegeknél is. A fáradtság
érzést gyorsan csökkenti,
felfrissülést okoz. Nyugtatja az idegrendszer
és
csökkenti a lelki depressziót
is. Mindezekbõl
kitűnik, hogy
a fekete ribiszkével készült
gyümölcslevek
szervesen hozzátartoznak
egészségünk
megõrzéséhez.
Alma
Az
almát olyan
hatalmas gyógyerõvel
ruházták fel már a kezdet
kezdetén, hogy ez
a gyümölcsök
királynõjévé tette.
Elsõként az indiai ajurvédikus orvosok
ajánlották a hasmenés
gyógyítására. A
gyümölcs
húsában jelentõs mennyiségű pektin
található. Ez a vízoldékony
rostanyag -
érdekes módon - a hasmenés
és a
székrekedés ellen is hatékony. Az alma
pektinjét a bélben ésõ
baktériumok
úgy alakítják át, hogy a
hurutos
bélnyálkahártyán
védõ réteget
képez, így enyhítve a
hasmenéses
tüneteket.. A pektin csökkenti a vér
koleszterinszintét, amely a szív- és
érrendszeri betegségek egyik fõ
rizikófaktora. A
mézes almát például õsidõk
óta
fogyasztják szívbetegségek
megelõzésére. Az alma magas
káliumtartalmánál fogva a
szívinfarktus
és a magas vérnyomás ellen is
hatásos.
Fehér szõlõ
A
szõlõ teljes
értékű táplálék.
Akár esszük, akár a levét
isszuk,
élettani hatása rendkívül
kedvezõ,
ásványi anyagokban és
gyümölcssavakban
gazdag, így segíti a szervezet harmonikus
működését. A
gyümölcsben valamennyi
B-vitamin megtalálható,
különösen sok
B12-t tartalmaz, miközben a fruktóz csak
mérsékeltn emeli a vércukrot. Gazdag
folsavban,
ami a vérképzésben fontos. Magas
C-vitamain
tartalma a méreganyagokat köti meg, fontos
antioxidáns. Gazdag bioflavonoidokban, ezek is
antioxidáns hatásúak: a
szabadgyököket
megkötik, védelmet nyújtava a
szívkoszorúér és a
keringési
rendszer betegségei ellen. A fürtök sok
namgánt, káliumot és
magnéziumot is
tartalmaznak, rostanyagai elõsegítik az
emésztést.
Konkord szõlõ
Ez
a szõlõfajta a legjobb
antioxidatív flavonoid- és
polyphenol forrás. A Glasgow-i Egyetem
kutatócsapata az
antioxidánsok hatását
vizsgálva azt
állapította meg, hogy a legjobb, ha rendszeresen
kortyolgatunk konkord szõlõlevet, melyben igen magas
koncentrációban találhatóak
meg az
antioxidánsok, amik az öregedéshez
és a
daganatos betegségekhez vezetõ szabad
gyökökkel veszik
fel a harcot. A kutatóknak azt is sikerült
megállapítaniuk, hogy a konkord
fajtájõ szõlõ
levének a legmagasabb a polifenoltartalma,
márpedig a
pokifenolok számítanak a leghatásosabb
antioxidánsoknak a krónikus betegségek
megelõzésében.
Málna
Rendkívüli
hatása van a szervezetünkre, mert
sok benne az ásványi anyag és magas a
C-vitamin
tartalma. A népi gyógyászat a
levelét
teaként is felhasználja cukorbaj, vese
és
hólyagbántalmaknál.
Izzasztó hatása
is van, valamint számos teakeverék
összetevõje.
Meghűléses betegségre
használható a
szárított málnalevél
és bogyó
fõzet is. A várandós kismamák
szívesen
fogyasztják teáját a
terhesség
utolsó heteiben, mivel ellazítja a kismedence
tájékának izomzatát, aminek
következtében szüléskor az
tágulékonyabb lesz.
Vértisztítõ
hatásai közé tartozik, a
vércukorszint
csokkentése, a magas vérnyomás
csokkentése,
a vér körforgásának
serkentése, a
menstuációs zavarok
megszüntetése, a
szívműködés
szabályozása.
Fekete áfonya
Szentgyörgyi
Albert
és munkatársai
már a 30-as években kimutatták, hogy a
flavonoidoknak milyen erõs antioxidáns,
antikarcinogén
és gyulladáscsökkentõ hatásuk
van. A fekete
áfonyában a flavonoidok egyik legerõsebb
típusa van
jelen, ezek az anthocianidinek. Észak amerikai
indián
törzseken végzett kutatások
bebizonyították, hogy a fekete
áfonyával
szervezetbe bevitt anthocianinidek 50-szer hatékonyabb
antioxidánsok, mint a C vagy az E vitamin. Az 50-es
évek
óta ismert a flavonoidok
vérrögképzõdésgátló
hatása. A fekete áfonyáról
már 50
éve tudjuk, hogy a legjobb flavonoid forrás.
Rendszeres
fekete áfonyalé fogyasztás
növeli az erek
rugalmasságűt, javítja a keringést,
csökkenti az infarktusveszélyt.
(Jayle, G. E., et al. "Study Concerning the Action of Anthocyanoside Extracts of Vaccinium myrtillus On Night Vision," Ann Ocul (Paris) 198:56*62, 1965.)