Tahitian Noni Juice™



Tahitian Noni n-Core™

n-coreEgy új ízesítésű gyümölcskeverék, amiben a noni antioxidáns ereje a fekete ribiszke, az alma, a fehér szõlõ, a konkord szõlõ, a málna és a fekete áfonya vonzerejével párosul.

Ugyanúgy nem tartalmaz adalékanyagokat, mesterséges vagy hozzáadott színezéket, tartósítószert, hozzáadott cukrot vagy édesítõszert mint a TNJ.

Ugyanannyi nonit tartalmaz mint az eredeti TNJ, de koncentráltabban, valamint erõteljes antioxidánsokat és a gyümölcsbõl származó természetes cukrokat.

Kiválóan támogatja a szervezetünk természetes védekezõ rendszerét, folyamatos fogyasztás mellett idõvel megnöveli az energiaszintet.


Miért ajánlott a fogyasztása?

Világszerte a legtöbb ember halálát szív és érrendszeri betegségek és azok szövõdményei okozzák. Magyarországon ez az arány 45%-kal magasabb mint az EU átlaga. Az okok kutatása napjainkban is folyik, de az eddigi eredmények alapján már ma is kimondható: az ártalmas instabil oxigént tartalmazó ún. szabad gyökök  fokozott termelése a szervezet stabil molekuláihoz kapcsolódva sejtkárosodást, újabb szabad gyökök felszabadulását eredményezi. Mindez pedig károsítja a szöveteket, elõsegíti az öregedést  és a daganatos betegségek, szívbetegségek kialakulásában is szerepet játszik.


Nurses Health Study kutatás

118 ezer amerikai ápolónõ táplálkozási és egészségi állapotát vizsgálták.

Azok között, akik magas antioxidáns tartalmú tápanyagokat fogyasztottak, a szív- és érrendszeri betegségek elõfordulása 60%-kal alacsonyabb volt.

Vizsgálták a természetes alapú és mesterségesen elõállított (kapszula, tabletta formájú) antioxidánsokat és megdöbbentõ eredményt kaptak. A tablettákat és kapszulákat (pl. E-vitamint, béta karotint) szedõk között egyáltalán nem csökkent a szív és érrendszeri betegségek elõfordulása. A tanulmány így megállapította, hogy csak a természetes módon felvehetõ, magas antioxidáns tartalmú táplálékok fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek elõfordulását.

A leginkább ajánlott természetes alapú, magas antioxidáns tartalmú táplálékok (a Nurses Health Study tanulmány alapján készült kiértékelésben): brokkoli, káposzta, vörösbor, fekete áfonya, citromfű, spenót, tökmagolaj, homoktövis, teljes kiõrlésű gabonafélék, hüvelyesek, paradicsom, papaya, feketeribiszke, málna, konkord szõlõ, narancs és nem utolsó sorban a zöld tea.


Elsõsorban a népgyógyászati tapasztalatokra alapozva nézzük azokat a gyümölcsöket, melyek megtalálhatók az n-Core-ban:


Fekete ribiszke

Fekete ribizliA fekete ribiszke biológiailag a legértékesebb gyümölcsfajunk. C-vitamin tartalma 150-200 mg/100 g, kb. négyszer-ötször több mint a citromé. Jelentõs A- és B-vitamin tartalma is amelyek vese-, szív- és érrendszeri megbetegedések gyógyításában fontosak. Kedvezõ hatását tapasztalták az érelmeszesedésben, a hipertóniában és reumatikus eredetű szívelégtelenségben szenvedõ betegeknél is. A fáradtság érzést  gyorsan csökkenti, felfrissülést okoz. Nyugtatja az idegrendszer és csökkenti a lelki depressziót is. Mindezekbõl kitűnik, hogy a fekete ribiszkével készült gyümölcslevek szervesen hozzátartoznak egészségünk megõrzéséhez.

Alma

AlmaAz almát olyan hatalmas gyógyerõvel ruházták fel már a kezdet kezdetén, hogy ez a gyümölcsök királynõjévé tette. Elsõként az indiai ajurvédikus orvosok ajánlották a hasmenés gyógyítására. A gyümölcs húsában jelentõs mennyiségű pektin található. Ez a vízoldékony rostanyag - érdekes módon - a hasmenés és a székrekedés ellen is hatékony. Az alma pektinjét a bélben ésõ baktériumok úgy alakítják át, hogy a hurutos bélnyálkahártyán védõ réteget képez, így enyhítve a hasmenéses tüneteket.. A pektin csökkenti a vér koleszterinszintét, amely a szív- és érrendszeri betegségek egyik fõ rizikófaktora. A mézes almát például õsidõk óta fogyasztják szívbetegségek megelõzésére. Az alma magas káliumtartalmánál fogva a szívinfarktus és a magas vérnyomás ellen is hatásos.


Fehér szõlõ

Fehér szõlõA szõlõ teljes értékű táplálék. Akár esszük, akár a levét isszuk, élettani hatása rendkívül kedvezõ, ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így segíti a szervezet harmonikus működését. A gyümölcsben valamennyi B-vitamin megtalálható, különösen sok B12-t tartalmaz, miközben a fruktóz csak mérsékeltn emeli a vércukrot. Gazdag folsavban, ami a vérképzésben fontos. Magas C-vitamain tartalma a méreganyagokat köti meg, fontos antioxidáns. Gazdag bioflavonoidokban, ezek is antioxidáns hatásúak: a szabadgyököket megkötik, védelmet nyújtava a szívkoszorúér és a keringési rendszer betegségei ellen. A fürtök sok namgánt, káliumot és magnéziumot is tartalmaznak, rostanyagai elõsegítik az emésztést.


Konkord szõlõ

Konkord szõlõEz a szõlõfajta a legjobb antioxidatív flavonoid- és polyphenol forrás. A Glasgow-i Egyetem kutatócsapata az antioxidánsok  hatását vizsgálva azt állapította meg, hogy a legjobb, ha rendszeresen kortyolgatunk konkord szõlõlevet, melyben igen magas koncentrációban találhatóak meg az antioxidánsok, amik az öregedéshez és a daganatos betegségekhez vezetõ szabad gyökökkel veszik fel a harcot. A kutatóknak azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a konkord fajtájõ szõlõ levének a legmagasabb a polifenoltartalma, márpedig a pokifenolok számítanak a leghatásosabb antioxidánsoknak a krónikus betegségek megelõzésében.


Málna

MálnaRendkívüli hatása van a szervezetünkre, mert sok benne az ásványi anyag és magas a C-vitamin tartalma. A népi gyógyászat a levelét teaként is felhasználja cukorbaj, vese és hólyagbántalmaknál. Izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõje. Meghűléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is. A várandós kismamák szívesen fogyasztják teáját a terhesség utolsó heteiben, mivel ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében szüléskor az tágulékonyabb lesz. Vértisztítõ hatásai közé tartozik, a vércukorszint csokkentése, a magas vérnyomás csokkentése, a vér körforgásának serkentése, a menstuációs zavarok megszüntetése, a szívműködés szabályozása.


Fekete áfonya

Fekete áfonyaSzentgyörgyi Albert  és munkatársai már a 30-as években kimutatták, hogy a flavonoidoknak milyen erõs antioxidáns, antikarcinogén és gyulladáscsökkentõ hatásuk van. A fekete áfonyában a flavonoidok egyik legerõsebb típusa van jelen, ezek az anthocianidinek. Észak amerikai indián törzseken végzett kutatások bebizonyították, hogy a fekete áfonyával szervezetbe bevitt anthocianinidek 50-szer hatékonyabb antioxidánsok, mint a C vagy az E vitamin. Az 50-es évek óta ismert a flavonoidok vérrögképzõdésgátló hatása. A fekete áfonyáról már 50 éve tudjuk, hogy a legjobb flavonoid forrás. Rendszeres fekete áfonyalé fogyasztás növeli az erek rugalmasságűt, javítja a keringést, csökkenti az infarktusveszélyt.

(Jayle, G. E., et al. "Study Concerning the Action of Anthocyanoside Extracts of Vaccinium myrtillus On Night Vision," Ann Ocul (Paris) 198:56*62, 1965.)