Grinder / Grimlock ("Masterpiece", FansToys):


A Planet X Vulcun / Grimlock bemutatómban ezt írtam: "Hát ezt meg minek??? - kérdezte 1 millió Transformers gyujto egyszerre, mikor kijöttek az elso képek a figuráról, majd hallgattak el örökre azok, akik kézbe fogták." Nos, hasonló játszódott le a Fans Toys Grinder figura esetében is, hiszen itt is van a karakterbõl G1-es arculatával egy kiváló Masterpiece figura. Ez persze jóval kisebb, mint a Fans Toys Dinobotok, de mégis remek figura. Amikor a Fans Toys kiadta az elsõ figurát Scoria néven (Slag), akkor adtak is hozzá egy MP Grimlock talp magasítót, mely a szintkülönbséget megoldotta (kép alább), de az arányok elég furák voltak. Aztán persze a FT megalapozta a jóhírnevét, így Grinder is kelendõ lett, mint az utolsóként érkezõ TF Dinobot. Lássuk hát, legyen teljes a FT Dinobotokról készült bemutatóim sora. Sorrendben Swoop, Snarl, Slag és Sludge követte egymást, most pedig jöhet Grimlock. A képek már 2017 áprilisban a figura megjelenésekor elkészültek, de végülis jobb késõbb, mint soha.

Az alt mód egy robot T-rex, ahogyan kell. Szép nagy, súlyos darab, jóval nagyobb, mint a hivatalos MP. A fejforma viszont eltér attól, egy kicsit vicsorgósabb kinézetet kapott. A szemszín váltogatható, illetve a homlok rész is cserélhetõ egy mérgesebb változatra. Utóbb egyébként adtak ki hozzá G1 akkurátusabb dino fejet is. Nagyon stabil és jól pózolható a dino mód, az arányaiban vaskosabb nyakkal és nagyobb fejjel talán még jobb kiállású is, mint a MP. Szépek a felületek, részletes a festés, a nyak áttetszõ része is pazar.

Az átalakítása nagy vonalakban hasonló, mint a G1 óta ismert Grimlock figurák átalakítása. Részleteiben azonban eltér, látványra az mindenképpen feltünõ, hogy az alsó lábszár kapott egy belsõ burkolatot.

A robot mód is kiválóan hozza a karaktert. Az arányai érdekesek, a közös képen látható, hogy a csípõje kb akkora, mint a MP verziónak, miközben a mellkas rész jóval szélesebb. Ettõl kicsit testépítõsebb a kinézete, kellõen robosztus. Rendkívül stabil és jól pózolható, súlya ellenére simán megáll egy lábon is, mint Bruce Lee. A szemszín robot módban is cserélhetõ, sõt külön kék szemû fej van hozzá, bár számomra a Dinobotok szeme piros és kész. Kapunk hozzá G1 akkurátus elemes / világítós kardot és puskát is. És persze nem maradhat el a korona sem, hiszen Me, Grimlock ugyebár King.

Érkezik vele némi csere alkatrész is korábbi FT dinokhoz, ahogy az lenni szokott, új fél comb elemeket és arcokat kapunk Swoop-hoz, új fejet Snarl-hoz és új arcot Slag-nak is.

Elképesztõ figuraszéria ez, nagyon meg vagyok velük elégedve. Megvan két G2-es változat is (Slag és Snarl), ám Grimlock G2-es festése sajnos elmebeteg áron szerezhetõ csak be, így olyanom valószínûleg nem lesz. Mindegy, örüljünk, annak, ami van, mert így is bõven van minek örülni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box és card:

Card:

Szem és homlokcsere:

Sharkticonok végzete:

Mp és G1 verzióval:

Grimlockok (Planet X, MP, G1, FT, G Creation):

Fans Toys Dinobotok:

Fejcsere:

MP verzióval:

MP verzió a Scoria féle magasítóval és nélküle:

Dinobotok (Planet X, G Creation, FT, MP, G1):

Fans Toys Dinobotok:

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza