Tracks (Masterpiece , Takara):


És már meg is érkezett a negyedik "kicsi Masterpeice" sportkocsi öntvény. Tracks alt módja természetesen a Chevrolet Corvette Stingray, egyenesen a '70-es évekbõl. Minden szempontból tökéletes, hiszen licenszelt. A festése is gyönyörû, nem spóroltak a krómmal a gyárban, és a motorháztetõn a lángok is nagyon jól sikerültek. A motorház felnyitható, alatta a motor is kidolgozott. A visszapillantó tükröket ismét mi tesszük a helyükre, de míg a korábbi moldoknál szépen a helyükre ugrottak, itt sajnos kiesnek, ami egy ekkora alkatrésznél nagyon veszélyes, lehet, hogy majd ragasztani kell õket. Van egy repülõ autó módja is. Ilyankor a szárnyakat kihajtjuk, két kis hátsó függõleges vezérsík is elõvarázsolható, illetve az elejére egy fegyvert is pattinthatunk. A repülõ módhoz egy állványt is kapunk. Az alulra kerülõ szárnyakat viszont nehéz autó módban úgy elrendezni, hogy a kerekek leérjenek.

Az átalakítása viszonylag nehéz, türelemjáték, fõleg autó módba alakításkor.

A robot mód rendben van, igazából minden szempontból karakterhû, hozza a G1 fõ stílusjegyeit. Talán a vállrakéták lettek némileg picik. A stabilitása és a pózolhatósága nem rossz. A lábfejei optikailag elég furák, hiszen oldalról csatlakoznak a lábhoz, viszont elég szabadon mozgathatók pózoláskor. A hátizsákja is valahogy furán rögzíthetõ, nem túl stabil Egy kis pisztolyt kapunk hozzá fegyverként. Emellett jár hozzá még egy körömnyi, de remekül kidolgozott Blaster magnó és egy némileg hiányosan lefestett "szemtelen" Raoul figura, utalva egy korábbi G1 rajzfilm epizódra.

Összességében az autó mód nagyon jó, a robot mód viszont talán a leggyengébb "kicsi MP", no persze még így is mérföldekkel a tömegszéria színvonal fölött jár. Gyûjtõknek mindenképpen ajánlott.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Coin design:

Coin:

Kool:

MP sportkocsik:

Méretarány:

Repülõ mód:

Szemtelen Raoul:

De helyes kis magnó:

MP sportkocsik:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi "kis" Masterpiece bemutatók:

Vissza