Punch / Counterpunch (Power of the Primes, deluxe):


A Prime Wars figuraszéria lezárásaként három Amazon exkluzív kiadvány látott napvilágot, reprezentálva a három toyline-t (Combiner Wars, Titans Return, Power of the Primes). Mindhárom figura exkluzív elöl nyitható dobozban érkezik. A dobozok oldalán a box art "kombinálható", így egy remek közös képet kapunk a karakterekrõl. A Combiner Wars szériát Blast Off képviseli. Ez a verzió eddig csak a japán Takara Bruticus szettben volt elérhetõ (eltérõ festéssel, és robot mód beállítással). A Titans Return kiadvány Repugnus, mely egy alapos Twinferno újratervezés. A Power of The Primes szériát pedig Punch / Counterpunch reprezentálja, teljesen új öntvényként.

Érdekes karakter, hiszen Punch Autobot, Counterpunch pedig a Decepticon alteregója, mely segítségével ügynökként ténykedik az ellenfél soraiban. Ilyen módon egy alt módja és két eltérõ robot módja van. A G1-es kiadványon kívül nem igazán kapott eddig retail kiadást. Volt egy 2010-es TFCC verzió, mely az akkori Sideswipe / Sunstraker classics öntvény "kétarcúságát" használta ki, illetve egy 2017-es TFCC combiner verzió (CW Breakdown --> Wheeljack-bõl), mely elvileg TFCC Wreckage egyik lába. Itt viszont csak a Decepticon alteregót oldották meg, és ez a figura szerepel is alább a bemutatóban.

Az alt mód egy sportkocsi, mely igen jól sikerült viszonylag kidolgozott, és a festése is rendben van. Sajnos a figurát rosszul szerelték össze, így a vállizületeit meg kell cserélni ahhoz, hogy autó módban a kocsi eleje rendben összeálljon. A hozzá adott Prima Prime Primemastert betehetjük az autóba, ám ezt csak az átalakítás során tudjuk megtenni, ajtó nincs rajta. A fegyver az autó tetejére tehetõ.

Az átalakítása nem bonyolult.

Ahogy írtam, rendhagyó módon két robot mód van, igazából az egyik a figura eleje, a másik a hátulja... vagy fordítva. Persze a vállakat azért meg kell igazítani, a fejen található szemellenzõt és a kézfejeket átfordítani, de nem nagy ügy. Mindkét alakban karakterhû, jól sikerült. Egy kis sárga fegyver jár hozzá, illetve fura módon adnak hozzá egy POTP combiner végtagot is. Ez azért fura, mert a figurának nincs combiner funkciója. A combiner kézfej mindkét robot és autó módban rátehetõ, illetve bele tehetjük a Prime Mastert, de ezeknek a funkcióknak semmi értelme. Én a dobozban hagytam ezt a kiegészítõt.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

A TFCC 2017 combiner változattal:

Méretarány:

Prima Prime:

Twoface:

TFCC 2017-es verzióval:

Méretarány:

Power of the Primes bemutatók:

Vissza