Allicon (WFC Earthrise, deluxe):

Folyatódik a, amit pár éve még el sem tudtunk volna képzelni. Az ER második deluxe hullámában kézbe vehetjük a Quintesson bírók mindenes biztonsági õrét is, Allicon néven. Már ha csak egyet veszünk belõle, hiszen igazi army builder karakter, ahogy Sharkticon Gnaw is volt pár éve.
A figura tökéletesen hozza a vonalat, amilyennek a '86-os rajzfilmben láthattuk. Az alt mód egy két lábon járó krokodilszörny jó nagy szájjal. Nagyon hangulatos, jópofa a fej kidolgozottsága és alul a dupla fogsor, mely közé pont bemennek a felsõ állkapocs fogai. A dárdát alt módban is kézbe tudja venni, de akár a hátára is pattinthatjuk. A hátára még egy random markolattal rendelkezõ fegyvert is tehetünk, van egy foglalat középen ehhez. A pózolhatósága is jó, egyedül a feje nem mozgatható oldal irányba.
Az átalakítása üdítõen könnyû, ebben is hasonlít a nagybecsû G1 világra.
A robot mód is remekül tükrözi a karaktert. Viszonylag tömzsi, alacsony fickó csibe pofával és szarvval a feje tetején. Nekem gyerekkoromban a Star Wars gamorrean guard jutott róla eszembe Jabba palotájából. Végülis ott is ítélkezés volt, mint Quintessonéknál. A lándzsát akár két kézbe is veheti, ha rabot kell kísérni. A farok vége is levehetõ és késként funkcionál. Talán csak a kis szörny kezekkel kezdhettek volna valamit. Mondjuk lehessen hátra hajtani. De még leszedni sem lehet, mert nem gömbcsuklós, hanem csavarozva van. Ez persze nem eget rengetõ gond.
Összességében remek figura, benne van a játék, benne van a hangulat. Ha itthon elérhetõ lesz, biztosan veszek még párat.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

WFC Earthrise bemutatók:

Vissza