Bluestreak (WFC Earthrise, Siege deluxe):

Ha úgy vesszük, Bluestreak is egy "seeker". Már a G1-óta érkeznek ugyanabból az öntvénybõl a Prowl / Bluestreak / Smokescreen triók, sõt mostanában már ez is kiegészül Barricade-dal. A Hasbro hülye terjesztési logikája miatt az Earthrise szériából ugyanakkor vehettem kézbe Bluestreak-ot, akirõl még azt sem tudjuk, hogy milyen exkluzív lesz, mint Smokescreen-t, akinek már nyáron meg kellett volna jelennie a 2. deluxe hullámban. És ha már így van, akkor nézzük meg a Siege verziót is, hiszen anno kimaradt a bemutatók sorából (Prowl-ként és Barricade-ként láthattátok az öntvényt, bemutató ITT és ITT). A festés nyilvánvalóan ebben az esetben a leg elegánsabb, ráadásul a hátsó lámpa is kapott piros festést (a töbi verzió esetében nem). Beszéljünk azonban új öntvényként az új Earthrise verzióról.
Az alt mód itt egy klasszikusabb sportkocsi, formavilágában hasonlít a Nissan Fairlady Z-re, melyrõl a G1-ben mintázták. A festése nagyon jól sikerült, elegáns ebben a színben. A fegyverek többféleképpen rátehetõk. Ami ront valamelyest a kinézetén, az az igen "olcsóra" sikerült kerék rögzítés. Kár érte.
Az átalakítása viszonylag egyszerû. Többször elhangzott, hogy Siege remold, de egyáltalán nem. A lábrész inkább a MP verzió átalakulását követi. De valljuk be, nem sokat lehet variálni rajta úgy, hogy ne legyen karakteridegen.
A robot mód is nagyon jól néz ki. Hozza a karakter, a fej öntvény is remek. A pózolhatósággal és a stabilitással sincs gond. Az áttetszõ lábak érdekes hangulatot adnak neki. A vállakra természetesen rátehetjük a jellegzetes ágyúkat. Remek figura, benne van az "érzés". Nyilván nem éri utól a MP verziót, de ezzel együtt is igen karakterhû, és jobb, mint a korábbi Classics Universe.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Cybertroni és földi Bluestreak és Smokescreen:

Cybertroni és földi Smokescreen és Bluestreak:

WFC Earthrise bemutatók:

WFC Siege bemutatók:

Vissza