Shockwave (WFC Siege, "leader"):


Shockwave ezen kiadása kicsit átverõs, hiszen alapvetõen kapunk egy voyager méretû Shockwave figurát annyi kiegészítõvel, melyek kitesznek egy leaderre való anyagot. Mivel a kiegészítõkkel nem kapunk olyan klasszikus nagy robotot, mint Ultra Magnus, vagy Galaxy Upgrade Optimus esetében, így ez kicsit fura megoldás.

A hivatalos alt mód egy ûrhajó. Arányai alapján egy méretes csatahajó lehet, nem holmi vadászgép. Ehhez a módhoz a különféle kiegészítõket is fel kell használnunk. Az úrhajó végülis jól néz ki, de tulajdonképpen elég egyszerû és "olcsó" megoldás. Ha a kis szürke szárnyakat nem hajtjuk ki, akkor a parancsnoki híd egy Shocwave fejet formáz (4. kép). Ez mondjuk jópofa. Van szerencsére nagyon korrekt pisztoly módja is (6. kép). Itt le is állhattak volna a tervezõk és kiadhatták volna voyagerként.

Az átalakítása egyszerû, logikus. Mondjuk nincs is mit bonyolítani rajta.

A robot mód zseniálisan sikerült. Ha valaki elfogadható áron "modern" G1-es hangulatú Shockwave-et keres, akkor ezt keresi. Talán csak az MP hozza ezt a karaktert, ám több mint dupla áron. A stabilitása és a pózolhatósága pazar, ahogy a kinézete és a festése is. A kiegészítõk segítségével egy négykezû, magasabb, robosztusabb, sõt akár szárnyas verziót készíthetünk belõle. Elég bizarr, bár végülis tudós, szóval applikálhat magára akár plusz kezeket is.

A kiegészítõk ugyan elég feleslegesek, de az alap voyager figura és a pisztoly mód miatt megéri beszerezni.

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Shockwave torony:

Méretarány:

Pisztoly:

Deszka:

Méretarány:

Alkatrészek:

Méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza