Rampage (Movie- Studio Series, voyager):


A Hasbro a Studio Series részeként nagy fába vágja a fejszéjét. 8 db külön-külön kiadott deluxe-voyager és leader méretû figurákból kombinálódó filmes Devastator érkezik. Korábban ilyen csak legion méretben került kiadásra, és volt ugyan szép nagy filmes Devastator, ám ott az alkotóelemeknek nem volt robot módja. Emellett külön nem kombinálható figurák érkeztek a 2. filmhez, melyben a karakter pusztított.

Az elsõ kiadott figura ebbõl az eresztésbõl voyager Rampage, majd Devastator egyik lábát alkotja. Volt már belõle kiadás még 2009-ben deluxe méretben, de az annyira béna, hogy anno nem is mutattam be és most sem tudtam közös képet készíteni, mert megérdemelt helyén nyugszik egy doboz mélyén és nem volt kedvem elõtúrni. Az sárga volt, ez piros, akadémiai szinten megy a vita, hogy melyik a helyes, mert a filmben is volt jó nagy keveredés a Constructiconok terén.

Az alt mód egy bulldózer, ami megint egy erõs fogalmi zavar, mert Devastator bulldózere Bonecrusher (no ebbe már bele se menjünk), Rampage viszont Predaking nagymacskája... talán annyi közös van bennük, hogy kombinálva mindegyikük bal kéz (14. kép). No szóval a bulldózer alt mód nagyon jól sikerült. Részletesek a felületek, jók az arányok, és a festés is. A lánctalp több szakaszból álló mûanyag, így fix, viszont kerekeken gurítható az alt mód. A figurához kapott talpat a gép aljára rögzíthetjük, és érdemes is ezt megtennünk, mert két további ponttal növeli az alt mód stabilitását.

Az átalakítástól tartottam, egyrészt az igen rendhagyó robot mód, másrészt a deluxe elõd idétlen átalakítása miatt. Nos ennek egyszerû és ötletes az átalakítása.

A robot mód, nos olyan, amilyennek lennie kell, ha már egyszer a filmhez ilyennek tervezték. Ugyebár egy hülyén pattogva közlekedõ robotról beszélünk, bár ha belegondolunk, ez a pattogás, vagy éppen Demolishor gurulása a gyakorlatban nem is akkora hülyeség. A groteszk forma nagyon jól hozza a filmes megjelenést, tényleg olyan a hangulata, mintha a teljes építõipar támadna rád, hogy szétszedjen. A talpa nélkül nem tud megállni, viszont cserébe egészen jól pózolható, csak egy jó könyök ízület hiányzik. A festés is rendben van, vicces módon a hónaljához kerül a tábla, hogy "!WARNING, KEEP CLEAR". Igen, ezt már anyukám is mondta kiskoromban. :-)

Szerintem jól sikerült figura, fõleg, hogy még kombinálódó funkciója is lesz.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Devastator bulldózerek:

Voyager Constructicon méretarány:

Fogalmi zavaros méretarány:

Méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza