Movie 3 Megatron (Movie- Studio Series, leader):


A Studio Series széria második leader hullámában 34-es sorszámmal sorra került Megatron 3. filmes kinézete is. Ez az, amikor Afrikában a pampán ejtõzik, építteti újra a fejét és Sentinel Prime-al közösen Cybertron feltámasztásáról álmodozik, mégpedig emberi rabszolgák által... közvetlenül azután, hogy a 2. filmben Fallen-nel közösen az egész emberiséget kiírtatta volna. Szuperek ezek a Bay filmek, kb mintha egy középsõs oviscsoport írta volna a forgatókönyvet. Node vissza a figurához. Anno a Dark of the Moon filmhez kapcsolódóan kaptunk belõle egy voyager verziót, ám az nem sikerült túl jól, ki is hagytam, pedig szerettem volna egy ilyen hangulatú Megatront. Nem volt túl jó öntvény, szar volt a festése is, a Takara ugyan kiadta jobb festéssel egy G1-es dupla pakkban, de annyit még úgysem ért. Ezt a hiányt viszont nagyon jól orvosolja most ez a kiadás, mely így hiánypótoló.

Az alt mód egy Mad Max hangulatú tartálykocsi, ahogy a filmben is. Kellõen rozsdás, szegecses, remek a hangulata. A festése is rendben van és a mérete is, 35 cm hosszú. A vontató és a vontatmány között nem forgatható sajnos, pedig ezt azért más leadereknél az utóbbi idõben meg tudták oldani. Ahogy attól tartani lehetett, a kis távolkeleti kezek a kamion gumi "tüskéit" ferdén hajtogatták a robot lábába, így elég össze vissza álltak. Mostanra picit egyenesedtek, idõ kell nekik (a bemutató egybõl a kibontás után készült). A puska a kamion alján rögzíthetõ. A köpenyét a kamion hátuljára rögzíthetjük a láncokkal, én ezt nem tettem meg, mert csak elfedi a részleteket. A kamion egyébként pont méretarányos a korábbi voyager Optimus kamion móddal (7. kép).

Az átalakítása nem egyszerû, fõleg hogy a felsõ testbõl kialakítsuk a kamion hátsó részét.

A robot mód nagyon jól sikerült. Remekül hozza a karaktert, rendkívül részletes és a festése sem rossz. Elég jól pózolható, mert a karok és a térdek is dupla tengelyt kaptak. Jól néz ki a köpennyel és anélkül is (a fotózáshoz a köpeny kapucni részét nem hajtottam a fejére). Kapunk hozzá egy remek puskát, viszont csak az egyik felét dolgozták ki, a másik csupa üreg. Namost a puska csak a jobb kézbe tehetõ, és ekkor az üreges oldal van kívül. Kár érte. A puska a hátán is rögzíthetõ, ekkor a "szép" fele van kifelé.

Bónuszként megkapjuk hozzá Igort. Õ a Long Haul fejû seggnyaló kis mutáns, aki az afrikai táborban héderel Megatronnal. Nagyon jópofa és apró mérete ellenére még pózolható is. A kamion hátulján és a robot mód vállán rögzíthetjük.

Összességében remek figura, megérte kivárni.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Pici és nagy:

Méretarány:

Igor:

Jeee-haaa:

Igor és Long Haul:

Megatron méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Korábbi Megatron bemutatók:

Vissza