hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Evolúció
 

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4]
 pro Christi adatok | 2010.11.09 20:17 | 88
Ajándék egy "katolikus" internetes folyóiratból, a 83. bejegyzés szerzőjének:

http://hu.gloria.tv/?media=104482

Mindenki "megnyugodhat".
Vagy nem mindenki?

(Szerintem ez szellemi aberráció - nem fogom visszavonni. Ám talán nem haragszik meg emiatt, hiszen, mint más bejegyzéséből látható, pacifista is, pedig Krisztus az sem volt: akár totálisan szókimondó vitáira, válaszaira, beszédeire és hasonlataira gondolok, amikor oly határozottan HARCOL a hamisság ellen, akár a templomi jelenetre. Ráadásul, aki a templom függönyéből ostorkötelet fon, az nem is indulatból, hanem tervszerű tudatossággal cselekszik. Békességszerző és békességszerető, de nem pacifista és szentimentális. Dehát az ilyen álbékességesek ezen sem fognak megsértődni és ez öröm számomra, "megnyugtató" ez is, miként az, hogy az evolúció is Isten terve.)

Minél többet olvasok és gondolkodom, annál inkább pervertált szellemi deviációnak tűnik fel előttem mindenfajta evolucionizmus és annál inkább átlátni vélek az egész irányított valamin és a tervezők indítékain, amiért ezt íly tervszerű, felépített szívóssággal elültetik az emberi tudatban. És korántsem azért, mert holmi vallási fundamentalizmus eleve bevett prekoncepciója mentén szűrném a véleményem kialakításának elemeit.

De gondoljuk meg:
- ellene mond a Kinyilatkoztatás (és még akkor is, ha nem a protestáns "hat naptári napos szószerintizmus alapján kezeljük a szöveget, hanem akár tegyük ezt origenészi szimbolizmussal is, még akkor is ellentmond neki).
- ellentmond a klasszikus (tehát még nem eretnek) teológiának is
- ellentmond még az összes antik és tradicionális filozófiának az antik nyugaton éppúgy, mint az eredeti keleti filozófiákban. Még Platón is értelmezhetetlen a maga Logosz-felfogásával az evolúció tükrében (pl. a barlanghasonlat: Platón: Az állam, hetedik könyv).
- vagy Krisztus, emberi aspektusában, annak a formának a manifesztációja lenne, amely a homo erectus és társai "ecolúciójában" kialakult? Az a Krisztus, aki által és akiben ELEVE(!!!) termtette az Atya a látható és a láthatatlan világot???????

A bejegyzés alapján, ez a kis "dokumentumfilm" - egy KATOLIKUS FÓRUMRÓL VÉVE különösen - "megnyugvást" és örömöt okoz talán a bejegyzés szerzőjének és a hasonlóknak.
Jó szórakozást a fimhez - örülök, ha örömet okozhatok.




 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 12:04 | 87
köszönöm a jókívánságot! A Teremtő az bizony mindig teremtő,mint ahogy mindig ,mindenható,mindent adó.Mindent Ő tart létben,mert amit nem az nincs is.

 györgy1945 adatok | 2010.11.02 11:31 | 86
Válasz a 85. számú üzenetre:
Legyen hosszú, boldog élete, legye szerencséje, amelyet Isten ad majd neki!
A jó a jóba települ és abban lakik örömmel.

 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 11:12 | 85
Tegnap voltam a kórházba újszülött látogatóba,tegnap előtt még nem volt,ma meg már egy gyönyörű kisfiúcska,pislogott az ismeretlen világ felé.Most teremtette az Isten.

 györgy1945 adatok | 2010.11.02 11:05 | 84
Nincs evolúció, nem is volt.
Csak kihalás van és erodálódás.
Isten egy alkalommal teremtett meg mindent. Minden atomot, minden atomrészecskét Isten teremtette. Soha többet ez nem fog megismétkődni.
Amit evoluált újnak gondolnak, arra vagy most bukkantak rá vagy a már meglévő elemekből, a gondolkodó ember kombinálta össze.

 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 08:18 | 83
Szerintem Isten úgy teremtette meg a világot,hogy az életet,bele rejtette az "élettelen anyagba, ami ki kel mint a mag megfelelő körülmények közt.Így az evolúciót is Isten által jött létre,mindenki megnyugodhat.

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:43 | 82
ui.: ami pl. a valószínűségszámítást illeti. hogyha célbadobok, és a céltáblát folytonosnak tekintem, akkor hogy valahova dobok, "annak a valószínűsége nulla, de nem lehetetlen". vagy ha gondolok egy számra, és a gondolt számot korlátlannak tekintem, akkor szintén. tehát annak a valószínűsége, hogy én megszülessek, nulla, de mégis megszülettem, tehát a pillanatnyi valószínűsége egy. nem olyan egyszerű dolog ez...

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:39 | 81
az ilyen kijelentés pedig, mint hogy "az evolúciót megcáfolták", egyszerűen valótlanság. mindenkinek joga van azt mondani, hogy "nem fogadom el az evolúciót", de ilyen tévinformációkkal csak a Népszabadsággal kerülünk egy szintre. nem tudom, a cikk szerzőinek miért van szükségük ilyen nemtelen eszközökre. hogyha valamit bizonyítani szeretnének, azt "csalafintaságok" nélkül is tudnák bizonyítani.

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:30 | 80
mulatságos... nekem az a vicc jut eszembe, hogy a Biblia miért fasiszta könyv. mert hány-parancsolat szerepel a Bibliában?! Tízparancsolat. mennyi tízből kettő...? nyolc. mi lesz, ha két nyolcast egymás mögé írunk?! 88. ugye tudjuk, hogy ez mit jelent...? azt, hogy "Heil Hitler". kb. ennyire "tudományos" a levezetés. egy másodpercben pl. nem egy, hanem legalább többmilliárd mutáció történik. egy dns-nek nem a semmiből kell összeállnia - ezért csacsiság iderángatni a termodinamika törvényét -, hanem egy másik dns-ből másolási hiba miatt, ami a szervezetünkben is naponta többezerszer megtörténik.

 Vágfalvy adatok | 2008.09.21 20:14 | 79
És a követtkező:
http://www.kreuz.net/article.7877.html

 Vágfalvy adatok | 2008.09.14 22:59 | 78
Pont egy téma olvasható az evolúcióval kapcsolatban:
http://www.kreuz.net/article.7837.html

 Pisti adatok | 2008.09.14 10:02 | 77
Rolandot megkövetem, amiért elvárható bizonyosság nélkül neki tulajdonítottam a moderációt. így a mondanivaló neki való címzése semmis, tőle pedig elnézést kérek.

 Vágfalvy adatok | 2008.09.12 00:27 | 76

MODERÁLVA.

 Pisti adatok | 2008.09.11 23:44 | 75
kedves Roland, hogyha az előző hozzászólást törölted, akkor mi volt utána ismétlés?! vagy mi az értelmetlenség...? hogyha valótlanságot állítottam, akkor mondd ki, hogyha nem valótlanság, akkor nem értem, mi a hiba.

kedves Eszter, hogyha Ön a "keveri a szezont a fazonnal" megfogalmazással - mely a teológiára és a természettudományra vonatkozik - megbántottam, akkor nyilvánosan bocsánatot kérek. az Ön és a tudomány viszonyára vonatkozó megállapítás viszont filozófiai tény. hogyha annak a megfogalmazása - tehát a jelentés szavakba csomagolása - az Ön számára túl közvetlen, túl egyszerű, megint csak bocsánatot kérek. de a tartalmi mondanivalóját - kizárólag szakmai alapon - fenntartom.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.11 22:12 | 74
Pistinek az az állítása, hogy "megsértődtem" egy hozzászólása miatt, hasonlít ahhoz az esethez, amikor Lefebvre érsek VI. Pál pápának azt mondta, hogy az új mise nem jó. Mire a pápa: "Maga nem szeret engem." " Állításával a hozzászóló azt mutatta meg, hogy nem fogadja el, hogy van objektív igazság, amiket nem lehet szubjektív érzülettel elintézni. Tudtommal a katolikus szellemiség nem tűri, hogy valaki, ha tetteit kritizálják, a kritikát a személyére értse. Ezt a fajta gondolkodásmódot, mely minden egészséges emberi érintkezést gúzsba köt, Luther vezette be. " Vagyis a mi esetünkre vonatkoztatva ez azt jelenti: ahelyett, hogy Pisti belátná, hogy tiszteletlenség, amit csinál, vagyis értékrendet sért, engem gyanúsít, hogy sértődékeny vagyok. (Ezzel azt is elárulja, hogy vagy nem olvasta, vagy nem érti az eset utáni első véleménynyilvánításomat, amiben elég világosan kifejtettem ezt. Vagy hazugnak tart, aki ott valótlanságot írt. Egyik a három közül.) " Éppen ezért sületlenség, amit Vágfalvynak, meg Minister Primusnak válaszolt: mivel viselkedése objektíven nem felel meg egy katolikus fórum modorának, mindenkinek joga, sőt kötelessége őt ezért megfedni, de legalább figyelmeztetni. Nem kell arra várni, hogy én hogyan reagálok. Ha egy gyerek nyilvánosan üti meg a tanárját, mindenkinek, aki a tettet látta, kötelessége ezért őt megleckéztetni. A tanuló nem válaszolhatja, hogy csak a megütött tanár illetékes őt megítélni. A megütött tanár pedig nem sértődik meg, amikor felelősségre vonja a tanítványt, hanem a rendet állítja helyre. Mint ahogy Isten sem sértődik meg, ha áthágjuk parancsait. Csakha nem kérünk idejében bocsánatot, megbüntet érte. Sőt, még ha bocsánatot kérünk, ideigtartó büntetést akkor is kapunk, mert a "rendet helyre kell állítani". Erre úgy reagálni, hogy Isten megsértődött, azért büntet .... Nohát, ez micsoda felfogás? (Könyörgök, nehogy azt válaszolja, hogy én nem vagyok isten. Próbálja az elvet megérteni.)

Itt a Maga írása, amiből az egész kiindult. Magán kívül minden hozzászólónak feltűnt a modortalansága, ezt jelezték is Magának, én pedig válaszoltam rá: azt hiszem egy oldallal odébb:

Pisti e-mail nem jelenik meg adatok 2008.07.23 18:46
kedves Eszter!

Ön keveri a szezont a fazonnal. ahhoz, hogy természettudományos kérdésekről tudjunk beszélni, először tisztázni kellene, hogy mi az a természettudomány. ehhez tudományfilozófiára van szükség. én egyszer már elmondtam a saját mondókámat, ugyanazt tudom ismételni: amíg a tudomány értelmével nincs tisztában, addig fölösleges bármilyen kérdésbe belemenni.

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.09.11 19:02 | 73
Kedves Eszter asszony, megértettem az üzenetét.

 Pisti adatok | 2008.09.11 17:29 | 72
ismétlés és értelmetlenség miatt moderálva

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.11 16:36 | 71
Pisti 08.10 19:44 és Füzesi Zsolt hozzászólására: Annál, hogy valaki nyilvános tiszteletlenségére a lenti hozzászólásban szereplő magyarázatot adja egy tradicionalista honlapon, már csak azt tartom elképesztőbbnek, hogy egy másik fórumozó ezt a magyarázatot el is fogadja. Mivel a túlnyomó többség hallgat, nem tudom, hányan jöttek rá, hova vezet az ilyen fajta érvelés: "mert nekem nem tetszik a másik véleménye, azért többször is tiszteletlenül viselkedem vele szemben", "mert nekem nem tetszik, hogy piros sapkát hord, fejbevágom", "mert nekem nem tetszik, hogy délutánonként zenél, amikor én aludni akarok, kifüstölöm a lakásából", "mert nekem nem tetszik, hogy templom előtt keresztet vet, lelököm a buszról", "mert nekem nem tetszik, hogy katolikus, megölöm" stb. stb. Gyönyörű lehetőségek, mondhatom.
Mint a honlap gazdája, kijelentem, hogy ez a honlap ezt a fajta viselkedést és szellemiséget nem fogadja el!

 Pisti adatok | 2008.09.11 12:34 | 70
gúnyos és fennhéjázó stílusa miatt moderálva. A hozzászólónak ajánlom a tpoic 3. oldalán a legalsó hozzászólást, ott talál elég anyagot

 Minister Primus adatok | 2008.09.11 12:23 | 69
Emigy olvastam egy könyvecskét a napokban, ami az evolúció elméletet cáfolja meg pontról pontra, nagyon világosan, és mindenki számára értehtően (Különben Harun Yahya a szerző). Olvasás közben pedig elgondolkoztam azon, amit korábban mondtak nekem, hogy mennyire közelebbnek lehet érezni az Urat, amikor csak ezer évekről van szó, mint amikor millió és milliárd évekkel dobálóznak a "tudósok".
Hát még amikor pontról pontra bebizonyosodik, hogy tényleg csak ezer évekről lehet szó! Szinte csodálatos érzés!


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!