Üdvözöllek honlapomon!

én Mátyás Balázs vagyok

Nem az a Nap süt az égen! Nem az a Nap, csuhaj nem az a Hold, … !

Szili Katalin pártok felettisége: „a nemzet egy és oszthatatlan”

July 26th, 2007 by Mátyás Balázs

mti.hu: „Szili Katalin szerint a nemzet azt jelenti, hogy egy a nyelvünk, a kultúránk, a történelmünk, azonosak a hagyományaink és ez nem liberális, konzervatív, vagy szociáldemokrata politika kérdése. ”

Kedves Radar Ellen Gyáván És Pártérdekből Időben Fel Nem Lépő Katalin!

Először is gratulálok az Ön által oly professzionálisan alkalmazott (hajdanán a legnépszerűbb politikusi magasságokba is felemelő) féligazság-félhazugság politikájának ismételten önhitelességet romboló alkalmazásához. Másodszor pedig köszönjük, hogy (az Önt népszerűségben megelőző) Orbán Viktor könyvének fő gondolatát segít népszerűsíteni.

Ugyanis nemzetünk nemzeti kérdésekben tényleg egységes. Ez volna a féligazság, de nyilatkozatának van egy másik fele is, melyben pedig egyértelmű félhazugság foglal helyet. Az Ön nemzetről szóló nyilatkozatában azok a szavak, hogy „liberális, konzervatív, vagy szociáldemokrata” egyértelmű utalások az SZDSZ, FIDESZ ill. MDF, és MSZP pártokra.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az SZDSZ sokkal inkább _nem liberális_, mint amennyire annak mondják. A FIDESZ és az MDF sokkal inkább _nem konzervatív_, mint amennyire annak mondják. Az MSZP pedig sokkal inkább _nem szociáldemokrata_, mint amennyire annak mondják. Az utóbbi években pont az SZDSZ volt az a politikai irányzat Magyarországon, amely a másként gondolkodókat a leginkább kirekesztette, és a legjobban elhatárolódott a saját véleményüket nem osztó társadalmi csoportoktól. Mindezt a jogos méreteket túllépő, mérhetetlen intoleranciáról tanúbizonyságot téve az alapvető szabadságjogok sárba tiprásával. A plebejus politika meghirdetésével pont a FIDESZ volt az a politikai irányzat, amely a saját magán belüli ellenállást is leküzdve szakított a konzervativizmus klasszikus zsákutcáival. Az MDF pedig Lezsák Sándor kizárása óta nem MDF többé, hanem egy tiszta kezeket hazudó, de valójában korrupt, délceg konzervatív tulipán helyett immáron egy fonnyadó Ibolya-csokor csupán. Az MSZP 2006-ban a hazugsággal megnyert választás után ország világ előtt bebizonyította, hogy mennyire nem demokrata. Ahelyett, hogy egy megtisztulással önként felállt volna a kormányrúdtól saját hírnevét is megmentve, a jogosan elégedetlen néptömegeket lecsőcselékezve még jól el is verette nemzeti ünnepünkön.

Annak, hogy az MSZP mennyire nem szocialista, az a legékesebb bizonyítéka, hogy a (nyilvánosságot is kapó) felelőtlen és korrupt kormányzati költekezések megszorítása helyett a valóban szegény népet sanyargatják. Teszik mindezt olyan intézkedésekkel, amelyek súlyos gazdásági válságot okoznak. Ahelyett, hogy valódi reformokat vezetnének be, csak rombolnak. A valódi reformok ismertetőjelei nem a legszegényebb rétegeket nyomorba döntő megszorítások, hanem a szociális piacgazdasággal népjólétet biztosító valódi gazdasági fejlődés. A legnevesebb nemzetközi szaktekintélyek szerint is az egy két nehéz év után, nagyon sok nehéz év vár ránk. Az Önök céljait hűen segítő, függetlennek és közszolgálatinak hazudott „értelmiségiek” álláspontjával ellentétben.

Tagadhatatlan tény immáron, hogy az MDP (1956) után az MSZP (2006) nevével is örökre és végérvényesen egybeforrt a hazugság fogalma. Ezen még az Ön simulékony beszéde sem tud segíteni. Mindezek figyelembe vételével az Ön pártok felettisége nem az ilyen nyilatkozatok által tud megvalósulni, hanem az MSZP-től való radikális elhatárolódástól. Gyurcsány ellen beadható bizalmatlansági indítvány név szerinti felvállalásával. Saját választóinak valódi képviseletével időben és érdemben fellépni a TUBES-re tervezett Radar megépítése ellen!

Őszintén kívánok sok sikert és kitartást a kitűzött pártok felettiség eléréséhez!

Tisztelettel, Mátyás Balázs

Kategória: Politika |

Hozzászólás lezárva.

copyright © 2oo6 by én Mátyás Balázs vagyok | Powered by Wordpress

Ported by ThemePorter - template by Design4 | Sponsored by 47channel