WebFazek Szendvics Csukott szendvicsek
Csukott szendvicsek
Májas töltött zsömle
Töltött kenyérszeletek
Tojásos szendvics
Aszpik készítése zselatinporból
Szardiniás extra szendvics
Rakott pirítós kenyérszelet
Amerikai rakott kenyér
Szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Sajtfalatkák
Vendégváró falatok
Szabó úr kendvenc vacsorája
Töltött franciakenyér
Melegszendvicskrém
Tom burger mikróban.
Riburger mikróban.
Szendvics sütő nélkül
Vidéki szendvics
Egyszerű szendvicskrém (ja, olcsó is)
Melegen szendvics, hidegen saláta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 zsemle,
10 dkg krémsajt,
2 tojás,
2 dl tej,
3-4 evõkanál liszt,
2 evõkanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük, és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat elõször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és bõ, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elõre is el lehet készíteni a szendvicseket. Ilyenkor tálalás elõtt hintsük meg sajttal, és elõmelegített sütõben, grillsütõben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk át, amíg a sajt elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé vendégeknek is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még zúzott fokhagymával, köménymaggal, kaporral, pirospaprikával, de mindig csak egyfélével.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997