



















|
Hozzávalók:
4 zsemle,
10 dkg krémsajt,
2 tojás,
2 dl tej,
3-4 evõkanál liszt,
2 evõkanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
olaj a sütéshez.
|
 |
A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre vágjuk. Egy tojást a
krémsajttal kikeverünk, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy
nagyon finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal meghintjük. A sajtos
krémet a zsemleszeletekre kenjük, és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk,
illetve összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel jól elhabarjuk,
és megsózzuk. A zsemleszelet párokat elõször lisztben, majd a tejes keverékben
megmártjuk, és bõ, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt sajttal. Ha
a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elõre is el lehet készíteni a
szendvicseket. Ilyenkor tálalás elõtt hintsük meg sajttal, és elõmelegített
sütõben, grillsütõben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk át, amíg a sajt
elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé
vendégeknek is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még zúzott
fokhagymával, köménymaggal, kaporral, pirospaprikával, de mindig csak
egyfélével.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|