Hozzávalók:
4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem,
1 zsemle (egy napos),
4 evőkanál tejszín,
2 dkg vaj,
13 dkg főtt sonka,
13 dkg gouda sajt
|
 |
A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra. Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet.
A pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét fagyasszuk le hozzá. Sárgarépa saláta illik hozzá, amihez készítsünk öntetet személyenként 1/3 joghurtból, tejszínből és majonézből, mézzel és citromlével ízesítve.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|