



















|
Hozzávalók (4 személyre):
800g szögletes kenyér,
5 tojás,
1 gyöngyhagyma,
200g cukkini,
80g füstölt lazac (konzerv),
néhány dióbél,
metélõhagyma,
tárkony,
3 szelet fondü sajt,
1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors.
|
 |
4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé kivájjuk, az üreget
olvasztott vajjal bekenjük. 180 fokra felmelegített sütõben 4-5 percig
elõsütjük a kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott cukkinit, 5 percig
pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük
a tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott hagymával, a reszelt
sajttal, ráöntjük a cukkinire, és folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg
a tojás megszilárdul. Lehúzzuk a tûzrõl, és hozzákeverünk 2 kanál tejszínt, a
kockákra vágott lazacot, a durvára vágott diót és egy csipet tárkonyt. A
kenyérszeletekbe töltjük, és tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|