WebFazek Szendvics Töltött kenyérszeletek
Csukott szendvicsek
Májas töltött zsömle
Töltött kenyérszeletek
Tojásos szendvics
Aszpik készítése zselatinporból
Szardiniás extra szendvics
Rakott pirítós kenyérszelet
Amerikai rakott kenyér
Szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Sajtfalatkák
Vendégváró falatok
Szabó úr kendvenc vacsorája
Töltött franciakenyér
Melegszendvicskrém
Tom burger mikróban.
Riburger mikróban.
Szendvics sütő nélkül
Vidéki szendvics
Egyszerű szendvicskrém (ja, olcsó is)
Melegen szendvics, hidegen saláta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
800g szögletes kenyér,
5 tojás,
1 gyöngyhagyma,
200g cukkini,
80g füstölt lazac (konzerv),
néhány dióbél,
metélõhagyma,
tárkony,
3 szelet fondü sajt,
1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors.

Elkeszites
4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180 fokra felmelegített sütõben 4-5 percig elõsütjük a kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott hagymával, a reszelt sajttal, ráöntjük a cukkinire, és folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Lehúzzuk a tûzrõl, és hozzákeverünk 2 kanál tejszínt, a kockákra vágott lazacot, a durvára vágott diót és egy csipet tárkonyt. A kenyérszeletekbe töltjük, és tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997