WebFazek Szendvics Pikáns szendvicstorta
Csukott szendvicsek
Májas töltött zsömle
Töltött kenyérszeletek
Tojásos szendvics
Aszpik készítése zselatinporból
Szardiniás extra szendvics
Rakott pirítós kenyérszelet
Amerikai rakott kenyér
Szendvicstorta
Pikáns szendvicstorta
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Sajtfalatkák
Vendégváró falatok
Szabó úr kendvenc vacsorája
Töltött franciakenyér
Melegszendvicskrém
Tom burger mikróban.
Riburger mikróban.
Szendvics sütő nélkül
Vidéki szendvics
Egyszerű szendvicskrém (ja, olcsó is)
Melegen szendvics, hidegen saláta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Pikans szendvicstorta Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa

Elkeszites
A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen 4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra rakjuk és összenyomjuk. A krémsajtot a túróval krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a kenyeret körös-körül bekenjük vele, majd jól lehűtjük. A kész torta oldalait meghintjük zsemlemorzsával, a tetejét paradicsomszeletekkel díszítjük. Kínáljunk hozzá zöldségeket, például friss uborkát vagy hónaposretket. A poharakba sherry kerülhet aperitívnek.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998