



















|
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa
|
 |
A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen 4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra rakjuk és összenyomjuk. A krémsajtot a túróval krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a kenyeret körös-körül bekenjük vele, majd jól lehűtjük. A kész torta oldalait meghintjük zsemlemorzsával, a tetejét paradicsomszeletekkel díszítjük. Kínáljunk hozzá zöldségeket, például friss uborkát vagy hónaposretket. A poharakba sherry kerülhet aperitívnek.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|