Új partíció létrehozása:


Itt külön nem jelölöm meg a Windows rendszereket, nagyjából ugyan az az eljárás mindegyik rendszeren Windows 7 után.

Nyissuk meg a start menüt, majd kattintsunk a számítógépen jobb egérgombbal (Windows 8.1 és Windows 10-nél fájlkezelő), majd kezelés. Jobb oldalt menjünk a lemezkezelés menüpontra. Válasszuk ki azt a lemezterületet, amit több darabra szeretnénk osztani. Ha csak egy C, azaz rendszermeghajtónk van, akkor természetesen azt.

Jobb egérgombbal kattintsunk a lemezterületre, majd a zsugorításra. Be fog ugrani egy kis ablak, amiben kiválaszthatjuk, hogy pontosan mekkora méretű meghajtót szeretnénk létrehozni a már meglévő mellé. A méretet MB-ban kell megadni. Ha megadtuk, és nyomtunk egy OK gombot, akkor a művelet megkezdődik.

Ha megjelent az új lemez, akkor arra kattintsunk jobb egérgombbal, aztán új egyszerű kötet. Tovább lépünk, akkor meg tudjuk adni a méretét, a betű jelét, amit célszerű abc sorrendben csinálni, hogy könnyebb legyen követni. Ha van egy C meghajtónk, akkor az után érdemes a D betűjelet használni. Majd a kötet fájlrendszere NTFS legyen.

Amire érdemes oda figyelni:

Csak akkora részekre osszuk fel a merevlemezünket, hogy a rendszer meghajtónak is legyen elég helye. A rendszer meghajtó 50 GB alá semmiképp ne essen, mert az már problémákat okozhat.

A felosztani kívánt lemezen ügyeljünk arra, hogy legyen annyi szabad hely rajta, amennyit le szeretnénk venni belőle.

Nagyjából így működik Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszeren, így külön leírást nem kapnak, hiszen sok eltérés nincs közöttük.

Szerkesztő: Adminisztrátor

0
0

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>