Erőforrás igények csökkentése

Frissítve: 2019.04.06

Effektek és animációk kikapcsolása

Nyissuk meg a start menüt, majd kezdjük el begépelni, hogy  fájlkezelő. Jobb egérgomb, tulajdonságok és itt a speciális beállításokat nyissuk meg. Teljesítmény alatt nyomjunk a  beállításokra, és itt válasszuk a legjobb teljesítményt. Természetesen szabadon testre szabható, de gyengébb gépen érdemes a legjobb teljesítményt beállítani.

Rövid leírás: Ezzel a funkcióval az átlátszó felületeket kapcsolhatjuk ki, illetve a különböző effekteket, akár a mappákba látást is. Ezek a funkciók mind erőforrás igényesek, és egy gyengébb számítógépen érdemes lehet kikapcsolni. Természetesen van lehetőség egyéni beállítást is megadni, így nem szükséges mindent letiltani.

 

Keresőindexelés kikapcsolása:

Start menüt nyissuk meg, és kezdjük el begépelni, hogy ,,Szolgáltatások”, majd nyissuk meg. Itt keressük meg a ,,Windows search” nevű szolgáltatást. Nyomjunk egy jobb egérgombot rajt, majd tulajdonságok. Itt az indulás típusa legyen az, hogy letiltva.

Rövid leírás: A keresést segíti elő akár a számítógépben, vagy a start menübe gépelésnél.

 

Előtöltés kikapcsolása:

Start menüt nyissuk meg, és kezdjük el begépelni, hogy ,,Szolgáltatások”, majd nyissuk meg. Itt keressük meg az ,,Előtöltés” nevű szolgáltatást, majd kattintsunk rá jobb egérgombbal. Tulajdonságok, és itt pedig válasszuk ki a letiltást, majd alkalmazzuk.

Rövid leírás: Ennek a szolgáltatásnak a funkciója, hogy az alkalmazásokat előre betölti, így amikor megnyitjuk, akkor azonnal eléri a rendszer, és nem kell sokat várni a megnyitásra. Bár a problémát leginkább Windows 10-nél idézi elő, én Windows 7-nél nem szoktam tiltani, mert ott még nem okozott gondot, de azért gondoltam megemlítem, hogy meglehet próbálni, hátha mégis hoz egy kis javulást a tiltása.

 

Tippek és trükkök kikapcsolása:

Nyissuk meg a start menüt, majd kezdjük el begépelni, hogy ,,tippek”.  Ha beírtuk, nyissuk meg a ,,Tippek, trükkök és javaslatok megjelenése a Windows használata közben” nevezetű beállítást, majd ha megnyitotta, akkor a jelölést vegyük is le róla.

Rövid leírás: A Windows a használata közben dobhat fel tippeket, mint például az áruházból letöltött játékoknál a képernyő mentése. Ezekre a tippekre ha nincs szükség, kapcsoljuk ki, ugyanis ezek is vesznek el az erőforrásból.

 

Felesleges szolgáltatások kikapcsolása:

Nyissuk meg a start menü. Gépeljük be, hogy ,,vezérlőpult”, majd a programok. Itt nyissuk meg a programok és szolgáltatásokat, majd Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása.
Itt amire nincs szükség, pl: internet explorer és media player vegyük le a pipát, majd nyomjunk egy ,,Ok”-ét. Valószínűleg a számítógép újraindítást fog kérni, azt ne halasszuk el! Nem minden programnál kéri, de ahol kéri, ott nem véletlenül!

Rövid leírás: Ha valamire nincs szükségünk, akkor kapcsoljuk ki, hiszen a helyet is feleslegesen foglalja, és a rendszert is terheli. Olyan funkciót ne kapcsoljunk ki, amiről nem tudod, mit jelent!

 

Figyelem!

Mindenki csak azt kapcsolja ki, ami számára felesleges, és tudja is azt, hogy mit kapcsol ki! Ha a későbbiekben használni szeretnénk az adott funkciót amit kikapcsoltunk, akkor ugyan itt kapcsolhatjuk vissza. Amiről nem tudjuk, hogy mit jelent, ne kapcsoljuk ki, ugyanis a számítógép további működését kockáztatjuk!

 

 Az itt leírtakért felelősséget nem vállalok!

 

Szerkesztő: Adminisztrátor

0
0

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>