Fejlesztési terv

Frissítve: 2021.10.06 14:35

Itt arról adok bővebb információt, hogy a jövőben milyen fejlesztések jöhetnek szóba. Az itt felsoroltak csak tervek, de a megvalósításuk nem 100%. Közbe jöhet olyan dolog, hogy a fejlesztés hibákat generál, vagy könnyen kihasználható a csalók számára, és ez később derül ki. A privát üzenet is ilyen volt, a kiadás napján akadtak kritikus hibák, így az nem is került be, hanem egy teljesen új jöhetett csak szóba, ami a mai napig teljesen jól működik. Ha egy terv a listára került, és van már biztos megjelenési ideje, akkor az időpont mellette fog helyet kapni. Ha egy terv nem tetszik, vagy kiegészítenéd kérlek írj egy kommentet, ezáltal szűrhető, hogy mely frissítésre mennyire van igény. Ha sok a rossz visszajelzés egy adott fejlesztésről, akkor természetesen visszavonásra kerül. Van ötleted, amit szívesen megosztanál? Írd meg kommentben bátran, vagy ha nem szeretnéd nyilvánosan, akár privát üzenetben is elfogadom. Minden ötletet szívesen fogadok.

Cikkek nem feltétlenül fognak megjelenni a tervek közt, hacsak nem fontosabb megjelenésűről van szó, mint például a gyors újratelepítés.

Tervek:

 • TempDel 2.7 verzió kiadása egy új bővítménnyel, WinUpdateOff részleges megszüntetése és a fejlesztések folytatása TempDel bővítményként. Különálló programként a fejlesztések hatékonysága nagyon lelassulna, így célszerű volt a kettőt egybe forrasztani. (Kiadás: 2022.01.15)
 • Android rendszerrel foglalkozó cikk kiadása. Rendszer karbantartás és gyorsítás, stb. (Kiadás: -)
Megvalósult tervek:
 • Születésnapi nagy frissítésre készülő tervekbe csak regisztrált tagok láttak bele egyenlőre, de most közzéteszem mindenki számára. Hamarosan a kezdőlapon megjelenik egy bejegyzés, ahol az új funkciókat tesztelhetitek. (Kiadás: 2020.03.08)
 1. Szavazási lehetőség: Szavazást is lesz lehetőség indítani, mint például milyen rendszert használtok az oldalon a legtöbben. Ez azért lehet fontos, mert ha tudom azt, hogy melyik rendszer a gyakoribb, akkor a cikkeket is inkább arra a rendszerre írom. Természetesen szavazás indítására csak Admin lesz képes.
 2. Tetszik /nem tetszik gomb használata vagy csillaggal való értékelés (még egyik sincs letesztelve, hogy egy esetleges terhelés alatt melyik hogy állja meg a helyét, így előfordulhat, hogy a születésnapi frissítés után kapja meg az oldal utólag).
 3. Saját profil készítése, ahol írhatsz magadról miért vagy az oldalon, vagy egy cikket készíthetsz rá. Ez teljesen egyéni, ki mire használja fel, de külön igényelni kell teljesen ingyenesen, de nem kötelező. Leginkább Admin vagy Moderátor részére szükséges, hogy könnyebben tudjanak tájékoztatást adni. Ez a funkció teljes mértékben saját készítés, így ez igényelte a legtöbb energiát. A többi funkció egyenlőre szünetelt így kérdéses, hogy bekerül-e születésnapra, vagy csak utólag kis frissítésként.
 4. Legfontosabb, hogy a főoldal (mindentmegtalal.atw.hu) kinézetét is meg kell változtatni, ugyanis így túl ijesztőnek tűnhet az oldal. Az új kinézet ez lesz, de még van mit csiszolni rajt, és szintén születésnapon érkezik. Ez lesz az új indexe az oldalnak:  http://mindentmegtalal.atw.hu/indexlesz.php. A weboldal ebben a formában egy új látogatónak furcsa lehet, hiszen rögtön átirányítással kell kezdenie. Erre azt a megoldást találtam ki, hogy a weboldalra beléphessen, láthasson belőle mindenbe, és bizalommal mehessen át arra az oldalra, ahol minden működik beleértve a bejelentkezést és regisztrációt.(Kiadás: 2020.03.08 18:55)
 • Cikkek végén található a szerkesztő neve, aki létrehozta az adott cikket. Ez amiatt szükséges, hogy jobban átlátható legyen, hogy kinek milyen cikk jelent meg. Eddig ez csak kiírásra került, viszont mivel születésnapkor megjelentek a profilok, már link formájában jelenik meg az adott név, ami a szerkesztő profiljára vezet. (Kiadás: 2020.03.08 18:55)
 • Két wi-fi router helyes összekötése cikk, melyet azért fontos megemlíteni, mert az év utolsó cikke. Ez ugyan kapcsolódik a karácsonykor kiadott routerek leírásaival, de nem készült el a többivel együtt, így az év utolsó cikkeként jelenik meg. (Kiadás: 2019.12.31 23:55)
 • Routerek, feltörés leszűkítése és helyes jelszó választás cikkek már készülőben vannak, és hamarosan kiadásra kerülnek. Mind a 3 téma egy oldalra is kerülhetne, de jobbnak láttam szétszedni, hogy átláthatóbb legyen. A 3 téma egybe tartozik, és ugyan úgy mint az operációs rendszereknél is, a routerek lesz a főlap, majd abból nyílik le a másik két oldal, de mellette a lap alján lesz hivatkozás is, így ha végig olvassuk az oldalt, egyből ugorhatunk a következőre. 1-2 napos különbséggel kerülnek majd kiadásra a cikkek, de a pontos dátum még nincs meg. (Kiadás:  2019 Karácsonyi ajándék (23-24))
 • Frissítések kikapcsolásáról is szó fog esni. Ez a cikk azért került a listára, mert saját programot fogok benne kiadni. A program egy leírást fog tartalmazni, mely szerint a csoportházirendben kell állítanunk egy-két dolgot, és könnyebb lehet vele dolgozni, ha a csoportházirend egy gombnyomással megnyitható, és nem kell begépelnünk semmit, illetve nem kell kikeresnünk azt, hogy épp mi az elérési útja. Természetesen egy leírás is lesz mellette, ahogy az ideiglenes fájlokról szóló cikkben is, amit szintén saját programomat adtam ki. Aki nem szeretne programot használni, megoldhatja nélküle is, ami persze kicsit hosszabb művelet. (Kiadás: 2019.09.25)
 • Az újratelepítés felgyorsításáról esik szó egy cikkben, aminek a kiadása egyenlőre kérdéses, mert még szerkesztés alatt. Maga a tesztek már megvannak, viszont az anyag összeállításon még dolgoznom kell. Ez a cikk azért kerül a tervek közé, mert ez az első nagyobb teszt, amit elvégeztem eddig. (Kiadás: 2019.09.16)
 • A Windows karbantartás oldal átkerül egy saját főoldalra. A saját főoldalon az operációs rendszer kiadási dátuma és egyéb leírása fog megjelenni. Jelenleg a karbantartási leírás a saját főoldala gyakorlatilag önmagának, és ez fog megváltozni. Átláthatóság szempontjából nem a legjobb megoldás, hiszen egy menü rendszerben az adott témáról egy leírás nem árt, és arra építeni a többi menüpontot. Ez a frissítés egy napot is igénybe vehet, így ha az oldal szétesne, akkor ez a frissítés okozza. Kiadás előtt egy bejegyzéssel fogok jelezni, jóval idő előtt. Körülbelül 1 héttel előbb jelezni fogok. Természetesen igyekszem az egész frissítést úgy végrehajtani, hogy az ne legyen észrevehető számotokra. (Kiadás: 2019.05.25)
 • A kezdőlapon szereplő bejelentkezés és regisztrálás menüpont átformálása, illetve csinosítása. A ,,honlap adminisztrátora” felirat jelenik meg mindenkinél (feliratkozó, moderátor, admin), így helyette ,,Adatlap kezelése” felirat fog szerepelni. (Kiadás: 2019.05.25)
 • Üzenetek (Béta) változat kiadása ,,végleges” változatra, bár ha feltűnik valahol angol szöveg, akkor természetesen a fordítást továbbra is megkapja. (Kiadás: 2019.05.25)
 • Az oldal a születésnapján fog kapni kisebb-nagyobb frissítő csomagokat, ez tartalmazhat cikket, saját programot és bármi egyebet, viszont hogy ez mikor lesz, nem árt jelezni. Így ehhez készült egy új menüpont, ahol a visszaszámlálás megkezdődik. A visszaszámláló a főoldalon fog megjelenni. (Kiadás: 2019.05.25)
Ha bármi eszedbe jutna az itt leírtakkal kapcsolatban, írd meg bátran kommentben. Akár az adott tervről is megírhatod a véleményed, vagy egy új ötletet is írhatsz, hogy segítsd a fejlesztést. Kommentelj bátran!
Erre egy külön ötletelőt terveztem, hogy ti írhassatok tippeket, de arra gondoltam, jobb ha kicsit beleláthattok a tervekbe, így könnyebben segíthetitek a munkát, illetve ötletelni hozzászólásban itt még célszerűbb is.
Jelmagyarázatok:
 • (Kiadás: piros): Még nem kiadott tervek.
 • (Kiadás: zöld): Már megvalósított tervek

Szerkesztő: Adminisztrátor

0
0

2 hozzászólás a(z) “Fejlesztési terv” bejegyzéshez

 1. Regisztrált tagok előnyben!
  Ők a születésnapi frissítésbe is betekinthetnek, hogy mégis mik fognak változni. Ezt bejelentkezést követően a ,,vezérlőpult” menüponton érhetik el, és ott lesz egy leírás a változásokról.

  0
  0
  • Kiegészítés:
   Nem csak leírás található meg a ,,vezérlőpultban”, hanem egy olyan oldal, ahol az új funkciók tesztelhetők is. Elég sok újdonság fog érkezni, így muszáj mindennel előkészülni ennyi idővel előbb, hogy minden hiba feltárásra kerülhessen, és kiadáskor már ne okozhassanak gondot.

   0
   0

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>