Windows XP

Cikk frissítve: 2019.09.15

Kiadás dátuma: 2001. augusztus 24.

Támogatás megszűnése: 2014. április 8.

Service pack Kiadási dátum
Service pack 1 2002. szeptember 09.
Service pack 2 2004. szeptember 22.
Service pack 3 2008. május 6.

(A dátumokban előfordulhatnak hibás adatok, ugyanis nehéz visszakeresni már a pontos kiadási időt. Hivatalos forrásból nem találtam pontos információt. Ha tudsz pontosabb dátumot, kérlek jelezd akár privát üzenetben vagy itt kommentben.).

A rendszertámogatás már rég megszűnt, így annak használata nem ajánlott! Ma már semmilyen biztonsági foltot nem készít hozzá a Microsoft, így a vírusoktól és veszélyforrásoktól nem véd meg semmilyen szoftver. A vírusirtó szoftverek gyártói nagy része sem támogatja már a rendszert, így a rendszer nagyon könnyen sebezhetővé válik, és adataink nincsenek biztonságban. Olyan gépeken érdemes használni, ahol nem kapcsolódunk internetre, és régi programjainkat szeretnénk tovább használni. A rendszert élesben tele fontos és személyes adatokkal semmiképp nem ajánlott használni, ugyanis a rengeteg felderített biztonsági rést már nem foltozza be semmilyen szoftver, így adatainkat ellophatják, és akár törölhetik is egy erre megírt vírussal.

Ha a rendszerrel kapcsolatban kérdésed merülne fel, tedd fel bátran kommentben! Ha cikkhez kiegészítési vagy módosítási javaslatod van, azt is szívesen látom! Ha érdemesnek látom, akkor természetesen bővítem a cikket.

Szerkesztő: Adminisztrátor

0
0

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>