Grassor / Slag ("Masterpiece", GigaPower):


3rd party oldalról elképeszto mennyiségu Dinobot figura jelet meg az elmúlt években. A koncepció sokféle. Voltak G1 stílusú Masterpiece (MP) verziók, voltak a FOC számítógépest játékot idézõk, érkeztek kombinálódó változatok, kicsik és nagyon sot egész elborult változatok is (a Pretendertõl az autó alt módig, ebbe bele se menjünk). Ennek a hullámnak a csúcsa valószínuleg a Fans Toys és a Gigapower, melyek mindketten alapvetoen a G1-es kinézetet és a MP méretskálát célozzák. A GigaPower talán egy kicsit összetettebb formákat alkalmaz, amitõl azért eléggé el is tér a két széria hangulata egymástól. Emellett divat lett a krómozott festés is a hagyományos mattabb szürke mellett. Ezt a hullámot a Fans Toys (FT) indította el, igazodva anno a Takara által kiadott King Grimlock színvilágához, ám a többiek is mennek utána. Mivel a Fans Toys Dinobotok az eredeti színskálában (és részben a G2-ben) vannak meg, ezért a GigaPower esetében a króm verziókat választottam, ahol a fém festés világosabb és ezüstösebb, és egy picit talán részletgazdagabb is. Guttur és Graviter után lássuk Grassor-t:

A Giga csupa G-betûs névvel operál így Grassur Slag alteregója. Ennek megfelelõen az alt mód egy Triceratops. Nagyon robosztus és igazán jók az arányai is, szerintem veri a Fans Toys verzióját. A taraj kidolgozottsága és formavilága kifejezetten tetszik. A pózolhatósága igen jó. A korábbi Giga kiadásokhoz hasonlóan kapunk hozzá sötét-áttetszõ mûanyag borítást, melyet panelenként a farok részre, illetve a fejre tehetünk (5-6. kép). A két rakétavetõ a lábakra tehetõ.

Az átalakítása nem túl összetett, bár eléggé más, mint például a Fans Toys verzióé, pedig ugye variációk egy témára. A koncepció itt más, a farok rész a láb hátuljára kerül, mely így vaskosabb, cserébe kisebb a hátizsák. Állítólag gyenge pontja a farok rész tengelye, mely elég törékeny, én szerencsére nem tapasztaltam problémát, bár óvatosan is bántam vele.

A robot mód is nagyon meggyõzõ, pont, ahogy arra számítani is lehet. Robosztus, súlyos benyomást kelt, miközben a stabilitása és a pózolhatósága is rendben van. Nagyon jó a részletgazdag króm festés, mondjuk fotózás közben jól kiégeti az ember optikáját. Kapunk hozzá egy csere piros fejet, sõt piros arcokat is, melyek alkalmazásához viszont már csavarozgatnunk is kell. A plusz fej viszont így is korrekt gesztus. Jár hozzá két elemmel mûködtethetõ fegyver, egy puska és egy kard. Az utóbbira tehetõ gumi láng sajnos ehhez a króm második kiadáshoz nem járt, utóbb kellett beszereznem (így fotón nem is szerepel, majd pótolom). Aki a lábakat G1-esen szeretné hagyni, tehát úgy, hogy a dino lábak kifelé állnak, azok kapnak hozzá egy betétet is, hogy olyankor se legyen a robot lába üreges (15-16. kép). Korrekt.

Remek figura egy remek sorozatból, már várom Swoop-ot.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Boxart:

Black- face:

Fans Toys verzióval:

G-creation és Hasbro deluxe:

Planet X:

Giga Dinok:

Méretarány:

Piros fej és láb betét:

Alt móddal (Fans Toys):

Fans Toys verzióval:

Planet X:

Giga Dinok robot módban:

Méretarány:

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza