WebFazek Haletel Kelkáposztás hal
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kelkáposzta,
800 g feldarabolt tengeri hal (heck),
300 g vegyes füstölt hal (angolna, tonhal, hering),
200 g szalonnakocka,
5 dl tej,
1 vöröshagyma,
10 szem borókabogyó,
fél kávéskanál kömény,
2 szegfûszeg,
5 dl száraz fehérbor,
1 evõkanál olaj,
só, bors,
A mártáshoz:
2 dl tejszín,
1 kiskanál sáfrány, só, bors.

Elkeszites
A halszeleteket a tejbe áztatjuk, hogy elveszítsék sós ízüket. A jól megmosott kelkáposztát leveleire bontjuk, lecsöpögtetjük és megszárítjuk. Egy serpenyõben 1 kanál olajon a szalonnakockákkal együtt megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a kelt, 5 percig kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a bort, és annyi vízzel engedjük föl, amennyi félig ellepi. Sózzuk, borsozzuk, borókabogyóval, köménnyel és szegfûszeggel fûszerezzük. Lefedve majdnem puhára fõzzük (kb. 1 óra). A tengeri halat ráhelyezzük a káposztára, és további 15 percig fõzzük. Közben addig forraljuk a tejszínt, amíg besûrûsödik. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a sáfrányt. Az utolsó pillanatban a mártásba tesszük az apróra darabolt füstölt halakat, és fedõ nélkül puhára fõzzük. A káposztát egy tálra szedjük, ráfektetjük a halszeleteket, és leöntjük a füstölt halas sáfrányszósszal. Párolt burgonyával tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997