WebFazek Haletel Harcsaszeletek roston
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
180 dkg farcsafilé,
2 dkg só,
15 dkg zsemlemorzsa,
2,5 dl olaj,
1 db fejessaláta,
3 db citrom,
10 adag vajas burgonya,
5 adag gribiche-mártás.

Elkeszites
A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát.

A sütés előtt közvetlenül, olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük.

Fém halastálat tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát. Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és citromgerezdekkel.Külön mártásoscsészében jól lehűtött gribiche-mártást adunk hozzá.

A harcsaszeletek roston készíthető fűszeres vajjal is. Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes íz- és illatanyagait.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998