



















|
Hozzávalók:
600 g tonhalfilé,
1 padlizsán,
3 kicsi tök,
4 paradicsom,
1 paprika,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 bazsalikomlevél,
2 csipet kömény,
3 evõkanál olívaolaj,
só, bors.
|
 |
A paradicsomokat kis idõre forrásban lévõ vízbe dobjuk, meghámozzuk, kis
kockákra vágjuk. A padlizsánt, a tököt meghámozzuk és kettévágjuk. A
kicsumázott paprikát fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk,
a fokhagymát összepréseljük. 1 evõkanál olajon a padlizsánt aranybarnára
pirítjuk, kiszedjük, lecsöpögtetjük. Egy papírtörülközõvel kitöröljük a
serpenyõt. Egy újabb kanál olajon a tököt is megpirítjuk. Így folytatjuk a
hagymával, majd a paprikával. Végül az összes zöldséget visszatesszük a
serpenyõbe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk,
borsozzuk, köménnyel fûszerezzük, és 20 percig lassú tûzön fõzzük. Leöblítjük
és lecsöpögtetjük a halfiléket. Kockákra vágjuk. Ráfektetjük a zöldségágyra,
egy kis szósszal megöntözzük. Sózzuk, borsozzuk, fedõ nélkül 10-15 percig
pároljuk. Azonnal tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|