WebFazek Haletel Tonhal zöldségágyon
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
600 g tonhalfilé,
1 padlizsán,
3 kicsi tök,
4 paradicsom,
1 paprika,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 bazsalikomlevél,
2 csipet kömény,
3 evõkanál olívaolaj,
só, bors.

Elkeszites
A paradicsomokat kis idõre forrásban lévõ vízbe dobjuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A padlizsánt, a tököt meghámozzuk és kettévágjuk. A kicsumázott paprikát fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összepréseljük. 1 evõkanál olajon a padlizsánt aranybarnára pirítjuk, kiszedjük, lecsöpögtetjük. Egy papírtörülközõvel kitöröljük a serpenyõt. Egy újabb kanál olajon a tököt is megpirítjuk. Így folytatjuk a hagymával, majd a paprikával. Végül az összes zöldséget visszatesszük a serpenyõbe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel fûszerezzük, és 20 percig lassú tûzön fõzzük. Leöblítjük és lecsöpögtetjük a halfiléket. Kockákra vágjuk. Ráfektetjük a zöldségágyra, egy kis szósszal megöntözzük. Sózzuk, borsozzuk, fedõ nélkül 10-15 percig pároljuk. Azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997