WebFazek Haletel Halászlé
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 közepes ponty (1,5 kg körüli),
2 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 csapott evõkanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 csöves csípõs paprika vagy
     cseresznyepaprika a díszítéshez.

Elkeszites
A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejébõl, az uszonyokból és a filézés után kikerülõ csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon külön halászlénak való halaprólékot, és külön négy szelet halat.) Jó nagy fazék aljára karikázzuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymagerezdet, majd rátesszük a darabokra vágott halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evõkanál sót és a pirospaprikát rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázzuk. Ráöntünk bõ kétliternyi vizet, és felforraljuk. Erõs lángon fõzzük legalább másfél órán keresztül. 15 perccel azelõtt, mielõtt a fõzési idõ letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk. Ha az alaplé elkészült, finom szûrõn keresztül átengedjük, és a szûrõben lévõ csontot-halhúst - amennyire csak lehetséges - átpasszírozzuk. Az így nyert sûrû hallevet megfelelõ negyságú fazékba öntjük. Felforraljuk, és a már forrásban lévõ levesbe óvatosan beleengedjük a halszeleteket. Keverés nélkül, és nagyon kis lángon 10 percig fõzzük, végül a megmaradt zöldpaprikát vékony karikákra vágva, az utolsó pillanatban beletesszük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997