



















|
Hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal (kb. 45-50 dkg),
4 evõkanál olaj,
20 dkg gomba,
2 piros paradicsompaprika,
1 nagy paradicsom,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.
|
 |
A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk,
megborsozzuk, majd mindkét felén lisztbe mártjuk. Serpenyõben, 2 evõkanál
olajon, erõs lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedõ
alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig
finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk,
majd beletesszük a gombát, és a petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedõ
alatt, saját levében, idõnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára
sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom reszelt héját. Ismét befedjük, és
addig pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.
Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot, meg
a petrezselyemzöld másik felét. Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a
halszeletek köré öntjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|