WebFazek Haletel Gombás tonhal
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal
     (kb. 45-50 dkg),
4 evõkanál olaj,
20 dkg gomba,
2 piros paradicsompaprika,
1 nagy paradicsom,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén lisztbe mártjuk. Serpenyõben, 2 evõkanál olajon, erõs lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedõ alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát, és a petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedõ alatt, saját levében, idõnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha. Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét. Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek köré öntjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997