Hozzávalók:
60 dkg halfilé
2 evőkanál citromlé
30 dkg mélyhűtött vegyeszöldség (apróra vágott répa , borsó, kukorica)
1 zöldpaprika
4 közepes paradicsom
2 fej vöröshagyma
4 szelet szalonna
2 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 csomag halízesítő fűszer
|
 |
A halat 8 szeletre vágjuk, és citromlevével bedörzsöljük. A mélyhűtött zöldséget hidegen megmossuk és így felengedjük. A paprikát és a paradicsomokat négybe vágjuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
A szalonnát ropogósra sütjük és kivesszük. A vajat a szalonnazsírban felengedjük. A halat jól megszárítjuk, és mindkét oldalán két percig sütjük a zsíradékban. Megsózzuk, kivesszük, és melegen tartjuk. A zöldséget 1/8 liter vízben fedő alatt megpároljuk. Megsózzuk, majd a halat óvatosan belehelyezzük, fűszerekkel megszórjuk, és rövid ideig melegítjük (nem főzzük)
Köménymagos sós burgonya vajjal illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|