WebFazek Haletel Szakállasi törpeharcsa paprikás
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
20-25 db méretes törpeharcsa
1 liter szegfűgomba
2 doboz tejföl
1 dl olaj
két fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
kanálnyi liszt
1 liter szekszárdi kékfrankos
só, bors, őrölt erős és édes paprika

Elkeszites
A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.

A receptet Ekker József küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998