WebFazek Haletel Töltött pontyfilé
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal
     gerincébõl lefejtett hallap),
15 dkg gomba,
1 evõkanál olaj,
1 diónyi vöröshagyma,
kevés zsemlemorzsa,
1 teáskanál szárított petrezselyem,
1 tojás,
só, bors;
A mártáshoz:
2 dl tejszín,
1 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál szárított kapor,
1 halászlékocka.

Elkeszites
Mindkét hallapot sûrûn beirdaljuk, vagyis egészen a bõrig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bõrt ne vágjuk át. Megsózzuk. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedõ alatt megpároljuk. Kihûtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sûrítjük. Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson. Forrásban lévõ vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig fõzzük. Óvatosan kivesszük a lébõl, és kihûtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhûtõben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tûzálló tálra helyezzük. Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütõben átforrósított halszeletre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997