WebFazek Haletel Keszeg sütve
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
10 db keszeg,
3 dkg só,
10 dkg liszt,
1 db fejessaláta,
0,5 dkg fűszerpaprika,
6 dl olaj,
10 adag velesült burgonya.

Elkeszites
A keszegeket pikkelyezzük, bontjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a fejeket levágjuk az első gerincszelettel együtt. Az előkészített keszegeket hosszanti irányukra merőlegesen vagy enyhén rézsútosan sűrűn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra ügyeljünk, hogy a gerinccsontot ne vágjuk át, mert így sütés közben a keszegek könnyen eltörhetnek. Ezután kívül-belül jól besózzuk a keszegeket, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a paprikás lisztet. A megszitált liszthez keverjük a fűszerpaprikát.

Az előre besózott keszegeket a paprikás liszbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Serpenyőben olajat melegítünk, amelyben a keszegek mindkét oldalát megsütjük pirosra, ropogósra, közepes ütemben, hogy húsuk ne maradjon nyers középen sem.

A keszegeket úgy sütjük, hogy a vége felé hozzáadjuk a a héjában főtt, hámozott, cikkekre vágott burgonyát. A keszegeket és a burgonyát együtt sütjük készre. Ha elkészültek, lapátkanállal csepegtetőrácsra emeljük mind a keszegeket, mind a velesült burgonyát, és alaposan lecsepegtetjük. A velesült burgonyát tálpapírral fedett halastálra halmozzuk, majd ízlésesen mellé helyezzük a sült keszegeket úgy, hogy félig fedjék egymást.

A tálat salátalevéllel díszítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998