Ironhide (Masterpiece, Takara):


Ismét egy teljesen új öntvényt üdvözölhetünk a Masterpiece szériában, termékeny a Takara. Ráadásul most egy új "méretosztályt" is indítottatak, nagyon helyesen. Ez a sportkocsi alt móddal rendelkezõ kis MP-k és a korábbi nagyobb méretûek között helyezkedik el, méretben és árban egyaránt. A doboz mérete is nagyobb valamivel, mint a kis MP-k esetén, és számos kiegészítõt is kapunk a figurához. A dobozban több rétegben találhatók buborékba foglalva a figura és a kiegészítõk. Természetesen jópofa Coin is beszerezhetõ, az elején a szokásos arckép, a hátulján pedig a "Feláldozhatók"-ra emlékeztetõ embléma, utalva Ironhide fegyverorientált egyéniségére.

Az alt mód egy Nissan Cherry Vanette 1979-bõl, ahogy az a G1-ben is volt. Tökéletes replika, hiszen a Takara itt is megkapta a Nissan hozzájárulást és a dobozra az emblémát is. A különbözõ fegyverek közül egyet a jármû tetejére pattinthatunk, illetve az autó alján is tárolható a két pisztoly. A szélvédõ mögött megtalálható a G1-re jellemzõ stilizált fej, mely ott matricával volt megoldva.

Az átalakítása nem a legegyszerûbb, viszont nagyon ötletes. Ahogy a lábak a különbözõ paneleknek helyet adnak, majd egy hasábszerû formává összeállnak azt nagyon kitalálták. Öröm átalakítani.

A robot mód csak igazán hiánypótoló, hiszen a G1-es verzió szerintem ár a '80-as években is gáz volt a szélvédõ mögött elhelyezkedõ két dimenziós matrica fejével. Ilyen módon eddig nem is jelent meg igazán G1 akkurátus robot móddal rendelkezõ figura a népszerû karakterbõl. A robot mód magas, nem rossz, hogy a kis furgonból mit sikerült kihozni. Közel olyan magas, mint MP Optimus, vagy éppen Soundwave. Remekül pózolható, és nagyon stabil. Nem néztem ki belõle, de ha a comb-paneleket elmozdítjuk, még Bruce Lee rugást is tud. Összesen négy fegyvert kapunk hozzá különbözõ rajzfilmepizódokból mintázva. Emellett van egy pár fixált ujjú keze, két pár fúvóka a kezek helyére, egy radar a karjára, egy jetpack a hozzá való lángcsóvákkal, és egy "battle station" amelyen mindezt tárolhatjuk is. Emellett egy csere arcot is adnak hozzá.

Elképesztõen jó figura, rengeteg kiegészítõvel és még ár-érték arányban sem rossz. Ajánlom beszerzésre.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Coin:

Arc:

Méretarány:

Abdom-hide:

Radar és fegyvertár:

Hátrakéta:

Alt móddal:

Méretarány:

Seibertron galéria

Korábbi "kis és közepes" Masterpiece bemutatók:

Vissza