Snaptrap & Skalor (Power of the Primes, voyager, deluxe):


A Takara jóvoltából talán az utolsó prominenes G1-es combiner is sorra kerül az újkori figurakiadások sorában (Combiner Wars, Unite Warrioes, Power of the Primes). Meglepetésként érkezett a hír, szerintem már mindenki letett róla, hogy a Seaconokat és így Piranacont is kézbe vehetjük ezekben a szériákban, mégpedig az eredeti G1-es nyomdokain haladva, hat taggal. Elsõ körben a törzset adó Snaptrap (Turtler) és Skalor (Gulf) érkezett, majd bõ havonta jönnek a többiek. Persze ahogy ezeknél a combinereknél szokott lenni, korábbi figurák újratervezésérõl van szó, bár a tervezõk igazán alapos munkát végeztek. Lássuk:

Snaptrap: Az alt mód egy robot teknõs, ahogy a G1-ben is. Felismerhetjük az öntvény történetét, mely felhasználásra került, hiszen a CW idején volt elõször Silverbolt, majd Cyclonus, aztán Scattorshot, majd Botcon Sea Clamp, a POTP során Hun-gurrr és most Snaptrap. Remek hangulata van teknõsként és a combiner módban is, valahogy nagyon eltalálták azt az autentikus tengeri szörny hangulatot, amit már a G1 is, amit ki is hangsúlyoznak az élénk színek. Számos alkatrészt kapunk hozzá: két lábfejet, melyek teljesen új öntvények, két váll ágyút, egy hatalmas puskát és kardot. Ezeket többféleképpen aplikálhatjuk mindkét módra.

Skalor: Az alt mód egy klasszikus kissé steampunk hangulatú viziszörny (G1). Ennek az öntvénynek is megvan a története, Terrorcon Blot-ként találkozhattunk már vele, elõtte a másik Terrorcon végtag, Rippersnapper volt. Remekül néz ki, különösen az alt mód feje sikerült jól. Két puska, egy (fél) kard jár hozzá, illetve az alt mód hátsó uszonyából is kiforgathatunk egy többcsövû puskát.

Várom a folytatást.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Piranacon mód torso:

Power of the Primes bemutatók:

Vissza