Perceptor (Titans Return, deluxe):


Perceptor kemény dió a Hasbro játékfejlesztõinek. A karakter ismert ám az alt módja a legendárium szerint nem valami menõ járgány, hanem egy... mikroszkóp. A G1-es verzió után nem is kapott gyakran figurát, akkor is inkább autó alt móddal. A 2010-ben kiadott verzió nekem is megvan, ha jól emlékszem, be sem mutattam, mert annyira idegesítõ az átalakítása, hogy semmi kedvem nem volt hozzá, ráadásul a robot mód nekem nem is igazán adja vissza a karaktert (11. kép). Most viszont bártor volt a Hasbro, és kiadott egy figurát mikroszkóp alt móddal a Titans Return széria 4. hullámában. Lássuk.

A mikroszkóp csöve mûködik, tehát nagyít, de nagyon el kell találni a szöget hozzá, a gyakorlatban semmit nem ér. Megoldhatták volna jóra is, Yoda mester szavai jutnak eszembe: "Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld". A lehajtható mellkasból lesz a tálca, melyre a mikroszkóp csövét irányíthatjuk. Van egy nagyon mondva csinált tank / löveg módja is, ahogy a G1-esnek is volt. Az átalakítása nem túl ötletes, viszont nem is túl "stabil". Néhány rögzítési pont még jól jött volna.

A robot mód hozza a karaktert. Az arca mondjuk olyan, mintha citromot nyalogatott volna savanyú uborkához, de ez nem gond. Viszont valahogy a térdmegoldása elég béna, ami miatt furák az arányai és a pózolhatósága sem az igazi.

Gyüjtõk a karakterhûség miatt nyilván megveszik, de figuraként összességében talán a TR headmasterszéria leggyengébb moldja.

Alt mód: 4/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 6/10
Robot mód festése: 8/10

Dobozban (wave 4):

Box art:

Tank? :

Perceptorok:

Convex:

Perceptorok:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Titans Return headmaster bemutatók:

Vissza